Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Vali Şeref Ataklı OSB’deki fabrikaları ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı OSB’deki fabrikaları ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı OSB’deki fabrikaları ziyaret etti Aksaray teşvikle kendini katladı

Aksaray Valisi Ataklı: "Son 10 yıl içerisinde OSB`nin gerekli altyapısı daha uygun şartlar haline getirildi. Özelliklerle verilen teşviklerle beraber yatırımlar arttı"

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar ile Mercedes Benz Türk Kamyon Fabrikasına üretim yapan Modern Otomotiv ile tahıl depolama sistemlerinin üretimini yapan My Silo fabrikalarını ziyaret etti.

Modern Otomotiv yönetim kurulu Başkanı Mustafa Et, ve My Silo tahıl depolama sistemleri fabrikası yönetim kurulu başkanı Sefa Saatçioğlu  ile  görüşen Vali Ataklı fabrikaları gezerek üretimleri hakkında bilgi aldı.

 

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 6 Şubat 2004 yılında uygulanmaya başlayan 5084 sayılı teşvik yasasının yürürlüğe girmesiyle atağa kalktı. Teşvik sisteminin getirdiği avantajların yanı sıra coğrafi konumu ve Mersin Limanı`na yakınlığı ile dikkati çeken OSB, düşük altyapı gideriyle yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.

Toplam sanayi parsel sayısının 313 olduğu OSB`de, 10 yıl önce 54 olan yatırımcı sayısı 4,5 kat artarak 247`ye, 22 olan üretime geçen fabrika sayısı 146`ya 765 olan istihdam sayısı ise 8,8 kat artarak 6 bin 735`e ulaştı. Doluluk oranının yüzde 19`larda olduğu dönemlerde alınan teşvikle bugün yüzde 99,4`e ulaştı. Genişleme çalışmalarının devam ettiği OSB, yatırımcılarını bekliyor.

Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Ataklı yaptığı açıklamada, Aksaray OSB`nin 1995 yılında faaliyete geçtiğini, bugün itibarıyla 168 fabrikanın bulunduğunu söyledi.

Ataklı, 2014 yılındaki 5084 sayılı teşvikle beraber OSB`nin müthiş bir şekilde atağa kalktığını ifade ederek, "Son 10 yıl içerisinde OSB`nin altyapısı daha uygun hale getirildi. Özellikle verilen teşviklerle beraber yatırımlar arttı. Şu ana kadar 168 fabrikamız faal durumda. Toplamda 313 parselimiz mevcut. Bu parsellerin neredeyse tamamına yakının tahsisleri yapıldı. İnşaatı devam eden fabrikalarımız var" şeklinde konuştu.

 

- Genişleme çalışmaları devam ediyor

 

Yatırım yapmak isteyen yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamak için yeni genişleme alanlarının yapılacağını dile getiren Ataklı, şunları anlattı:

 

"Mevcut 798 hektar alana  551 hektar daha ilave ederek toplamda 1350 hektara kadar genişleyeceğiz. Ayrıca Aksaray, 5. teşvik bölgesinde yer alıyor. Teşvikin sağladığı imkanlar cezbedici. Yatırımlar, OSB içerisinde yapılırsa yatırımcılar  6. bölge teşvikinden yararlanıyorlar. Daha avantajlı hale geliyor. Yakın zamanda OSB`ye ilgi arttı. Bizler de bundan memnuniyet duyuyoruz."

 

Aksaray`ın ulaşım imkanlarının da yatırımcıları cezp ettiğini aktaran Ataklı, "Adana, Mersin, Kayseri, Ankara illerimize yakın mesafelerdeyiz. Lojistik imkanları çok uygun hale geldi. Yakın zamanda Aksaray-Ulukışla demiryolunu da devreye sokmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili  hükümetimizin çalışmaları var. 2015 yılı programına da girdi. Demiryolunun en kısa sürede devreye girmesi OSB`nin gelişmesi adına da çok önem arz ediyor. Burada üretilen malların Mersin limanına ulaşması daha kolay olacak" dedi.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli