Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Vali Şeref Ataklı:Köylerimizin her yönüyle gelişmesini istiyoruz

Vali Şeref Ataklı:Köylerimizin her yönüyle gelişmesini istiyoruz

Aksaray Valisi Şeref Ataklı köylerin sorun ve ihtiyaçlarının yerinde tespit etmek, vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinlemek için yaptığı köy ziyaretlerine devam ediyor.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı köylerin sorun ve ihtiyaçlarının yerinde tespit etmek, vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinlemek için yaptığı köy ziyaretlerine devam ediyor.

Vali Ataklı, beraberinde İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkan Vekili Celalettin Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü BestamiZabun ile merkeze bağlı Babakonağı, Büyük Pörnek, Küçük Pörnek, Sarıağıl, Kalebalta, Tatlıca, Susadı ve Karakuyu köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret ettiği köylerde köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşerek talepleri dinleyen Vali Ataklı, köylerde tarım, hayvancılık faaliyetlerinin arttırılması, eksikliklerinin giderilerek vatandaşların refahını arttırmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

-Bütün köylere çöp konteynerleri dağıtılacak, köylerin çöpleri toplanacak

2015 yılında köylerin eksik kalan bölümlerinin yapılacağı kilitli parke taşı uygulamasına devam edileceğini ifade eden Vali Ataklı, bütün köylerin çöplerinin toplanacağını da söyledi.

Ocak ayı sonuna doğru köylere çöp konteynerlerinin dağıtılmaya başlanacağını belirten Vali Ataklı, ‘Nüfus yoğunluklarına göre köylerimize çöp konteynerlerini dağıtacağız. İl Özel İdaresi tarafından gerekli planlamalar yapılıyor.  Çöp toplama araçları haftada 1-2 defa köylerdeki çöpleri toplayacak’ dedi.

-Köylerde de yapıların fen ve sağlığa uygun olması gerekiyor

Ziyaret ettiği köylerde yapı ruhsatları sıkıntılarını dile getiren vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Ataklı, ‘’Sadece Aksaray’da değil her yerde bu konuda sorunlar var. Bunun çözümü için çalışmalar yürütüyoruz. Köylerimizin ‘Köy Yerleşik Planlarını’ hazırlayacağız. Yapılaşmaların bu plana göre yapılmasını sağlayacağız. Yine vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 4-5 adet tip projeleri vereceğiz.  Ruhsattan vazgeçmek mümkün değil, inşaatların projesi olacak, ruhsatlandırılarak daha sonra yapı kullanım iznini alacak. Fen ve sağlığa uygun yapılar yapıldığını tescillememiz lazım. Böylece köylerimizde yapı kalitesini de iyileştireceğiz Biz köylerimizinde her yönüyle gelişmesini istiyoruz.’ dedi.

-Birleştirilmiş sınıflarda çocuklaraiyi bir eğitim sunulamıyor

Köylerde yaşayan insanların çeşitli sebeplerden dolayı göç ettiğini bu nedenle de köyde yaşayan çocuk sayılarının azaldığını belirten Vali Ataklı, çocukların daha iyi eğitim ve öğretim görmesi için köylerdeki birleştirilmiş sınıfların mümkün olduğunca azaltılacağını söyledi.

Müstakil sınıflarda daha kaliteli eğitim öğretim verilebildiğini devletinde bunu bir politika olarak belirleyerek uygulama başlattığını ifade eden Vali Ataklı, ‘Günümüzde artık yol imkânları, ulaşım imkanları daha iyi durumda. Çocuklarımızı servis araçları ile alarak belli merkezlerdeki okullara taşıyoruz. Kumanyalarını da karşılayarak çocuklarımızın müstakil sınıflarda daha iyi eğitim ve öğretim görmelerini sağlıyoruz. Bu nedenle öğrencisi yetersiz olan bütün köylerimizdeki okul ve sınıfları en yakın müstakil derslikli okullara taşıyoruz. Birçok köyümüzde atıl kalan okul binaları var bunları köy amaçları doğrultusunda kullanılabilmesi için muhtarlıklara tahsis edebiliyoruz’ dedi.

Köy ziyaretlerine devam edeceklerini belirten Vali Ataklı, iletilen sorunların çözüme kavuşturulması taleplerini değerlendirilerek ihtiyaç durumuna göre karşılanması için ilgili kurumların üzerine düşen görevleri aksamaya meydan vermeden yerine getireceğini belirtti.



Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli