Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Vali Şeref Ataklı Sarıyahşi İlçesine bağlı köyleri ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı Sarıyahşi İlçesine bağlı köyleri ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı Sarıyahşi İlçesine bağlı köyleri ziyaret etti

 

Vali Şeref Ataklı Sarıyahşi İlçesine bağlı köyleri ziyaret ederek sorunları dinledi. Bölgede ceviz ve diğer meyve çeşitlerinde yeni bahçelerin oluşturulmasını destekleyerek teşvik ettiklerini belirten Vali Ataklı, 5-10 dönüm olan tarlaların kapama meyve bahçeleri ve sebze yetiştirilmek üzere değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Ataklı beraberinde İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ile Sarıyahşi İlçesine bağlı Yenitorunobası, Demirciobası, Yaylak, Sipahiler köylerini ziyaret etti.

İlçe Kaymakamı Yıldız Büyüker, Sarıyahşi İl Genel Meclis Üyeleri Deniz Acar, Güney Eraslan´ın da katıldığı ziyaretlerde köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinleyen Vali Ataklı, Sarıyahşi bölgesinin iklim ve toprak yapısı bakımında ceviz başta olmak üzerek meyvecilik ve sebzeciliğin geliştirilerek vatandaşların ekonomik olarak daha iyi kazanç sağlayacağı özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Yenitorunobası Köyü Muhtarı Mehmet Şen, Demirciobası Köyü Muhtarı Fikret Yılmaz, Yaylak Köyü Muhtarı İsmail Koçak, Sipahiler Köyü Muhtarı Abdurrahim Doğangüzel ve köylerde vatandaşlarla görüşen Vali Ataklı;  5-10 dönümlük küçük tarlaların meyve bahçeleri oluşturulmasında ve sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek: ?Sarıyahşi bölgesi ceviz ve diğer meyve çeşitleri bakımında anılan bir ilçemiz. Burada meyveciliği daha da geliştirmek istiyoruz Yeter ki vatandaşlarımız bu konuda istekli olsunlar biz fidan ve diğer teknik konularda destek oluyoruz. Bölgenin havası ve toprak yapısı meyveciliğe ve sebze yetiştirilmesine daha uygun.  Yapılan çalışmalar sonunda bu konuda özellikle ceviz bahçesi oluşturan ve devlet desteklerinden yararlanan vatandaşlarımızın sayısı artıyor.´ dedi.

Köylere yönelik yol, içmesuyu ve diğer altyapı hizmetlerinin Sarıyahşi´ye bağlı köylerde de en iyi şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Ataklı, Demirciobası Köyünün kanalizasyon hattının 2016 yılında yapılacağını söyledi.

Yaylak Köyü´nde yapılan çalışmalardan ve vatandaşların devlet hizmetlerine katkı sunmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ataklı, Köy muhtarı İsmail Koçak´ı tebrik ederek vatandaşlara teşekkür etti.

Ziyaret ettiği köylerde muhtarlar ve vatandaşların ifade ettiği eksikliklerin giderilmesi için gayret göstereceklerini söyleyen Vali Ataklı, köy ziyaretlerine devam edeceklerini vurgulayarak sorunları muhtar ve vatandaşlardan dinleyerek çözümü için hep beraber gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.

 



Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli