Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Üniversite Öğrencilerinden Kültürel Proje

Üniversite Öğrencilerinden Kültürel Proje

Üniversite Öğrencilerinden Kültürel Proje

ASÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri Topluma Hizmet Uygulaması Dersi kapsamında önemli bir kültürel projeye imza attılar. Proje koordinatörlüğünü Prof. Dr. Süleyman Yılmaz´ın yürüttüğü ?Hayat Okumakla Güzel 2? projesiyle öğrenciler Aksaray Sultanhanı ilçesi 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokuluna 3.000 kitaplı kütüphane kazandırdılar. İsmini Diyarbakır Sur Operasyonunda şehit olan Yetkin Erşan´dan alan kütüphanenin teslim törenine şehidin anne-babası İlknur ve Yusuf Erşan, Aksaraylı hayırsever işadamı Tuncer Güney, Aksaray Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Görmez, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Toprak, Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akalın, Sultanhanı İlçe Jandarma Komutanı ve okulun öğretmenleri katıldı.

Kütüphanenin teslim töreninde konuşan proje koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Yılmaz şunları söyledi; ?Fakültemizdeki Topluma Hizmet Uygulaması Dersi ile gerçekleşen ve kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını hedefleyen bu proje ile kültürel faydaya dönük pek çok sonuç hâsıl oldu. Öğretmen adayı öğrencilerimizin toplumsal ödevi olan aidiyet duygusu pekişti, Aksaray´da böylesine faydalı bir hizmet için hayırseverler seferber oldu, minik öğrencilerimiz eğitim adına kaynak kitaplara sahip oldu ve bir şehidimizin ismi kütüphaneye verilerek, bakileştirilmiş oldu. Sultanhanına 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokuluna kurulan bu kütüphane, geçen yıl Acıpınar Ortaokuluna kurulan kütüphaneden daha geniş muhtevaya sahip eserlerden oluşmaktadır. Eserler arasında Dünya Klasikleri, Dünya Çocuk Klasikleri, Türk Klasikleri Temel Eserleri, Şark Klasikleri, Eğlenceli Popüler Bilim, Ansiklopediler ve Ortaöğretime Hazırlık Kitapları yer almaktadır. Dileğimiz, artık kütüphane sahibi olan bu okulumuzdan fikri ve irfanı yükselen gençler yetişmesidir. Projeye katkı veren herkese ve özellikle Hatay´dan Sultanhanı´na tören için teşrif eden şehit ailesine şükranlarımı sunuyorum?.

Törende konuşma yapan Aksaray Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Görmez, daha önce de Aksaray Milli Eğitimi adına güzel örneklere imza atan proje koordinatörüne, proje ekibine, hayırsever işadamları ve diğer destek verenlere kurumu adına teşekkür etti. Şehidin anne-babası evlatları adına yapılan ve isminin bekileştirildiği bu güzel çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Kütüphanenin açılış töreninden sonra katılımcılar kütüphaneyi gezerek, emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli