Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Ülkemizde Yaygınlaşan Oyun Ablası Kavramı!

Ülkemizde Yaygınlaşan Oyun Ablası Kavramı!

Ülkemizde Yaygınlaşan Oyun Ablası Kavramı!

Çocuk başlı başına sorumluluk gerektiren önemli bir konudur. Çünkü çocuğun anne babaya ihtiyaç duyması ve ailede çalışan kişilerin olması çocuğun tek başına yaşayıp psikolojik sorunlara itmektedir. Durum böyle olunca ebeveynlerin çocukları konusunda son derece hassas davrandıkları gözlemlenmektedir.

            Evde aklı kalmadan rahatlıkla çocuklarını emanet edebilecekleri kişiler konusunda son derece dikkatli davranmaktadırlar. Bakıcı seçiminde ailelerin doğru ve işini iyi yapan kişileri seçmeleri gerekmektedir. Tecrübeli ve daha önce eğitimini almış olan insanlarla çalışmak aile ve çocuk açısından önemli ayrıntılardır. Çocukla ilgilenmek ve gün içerisinde ihtiyaçlarını gideren sizin için değerli olan çocuğunuzu rahatlıkla emanet edebilirsiniz.

             Çocuk bakıcısı çocukların bakımı ve eğitimi konusunda yardımcı olan kişiler olması çocukları seven sorumluluk sahibi insanlardır. Sürekli çocuğun peşinde olmaları ve dikkatli davranmaları gerekmektedir. Çocuk bakıcısı görevleri başlıca çocuğun beslenmesi, uyuması, oyunlar oynaması ve diğer ihtiyaçlarını gidererek anne babanın geleceği saatte kadar çocukla ilgilenmesi lazımdır. Aile ile başta konuşarak çocuğun ilgi duyduğu veya sevmediği her şey hakkında bilgi alarak çocuğu zaman içinde tanımanıza sebep olmaktadır.

            Eğitici ve öğretici oyunları oynatmak ve bazı kuralları öğretmek bazen çocukların hoşuna gitmektedir. Oyun ablası genelde değişik oyunlar ve yetenekleri doğrultusunda yaratıcılığını ortaya çıkaran eğitimi vermekle mükelleftir. Örneğin çocuğun yabancı dil öğrenmesi veya resim konusunda yeteneği varsa çocuğu eğitmek anlamına gelmektedir.

             Bebek bakıcısı bebeğin doğumundan itibaren bakımı ve temizlenmesi, beslenmesi gibi durumlar kontrol altına alınmaktadır. Bebeğin belli bir yaştan itibaren ilgi ve sevgi beklemesi kafa yapısı ve hareketlerinin geliştiği dönemlerde yardımcı olmaktadırlar. Yemek yeme alışkanlığı, kurallar ve yapılmaması gereken her şeyi erken yaşta öğretmek gerekmektedir.

            Devamlı olarak bakıcı değiştirmek bebeğe zarar vermektedir. Çünkü alışma süreci ve yabancı birinin gelmesi bebeği olumsuz yönde etkilemektedir. En önemli konulardan biride bebek ve bakıcı arasındaki iletişim sorunudur. Genç ve güzel bakıcı enerji dolu ve pozitif yaklaşımı ile bebekleri mutlu etmektedir. Bebeklerin bakımı temizliğin ön planda olduğu düzenli ve bilinçli bebek bakıcısı aynı zamanda eğitimli olması en önemli ayrıntılar arasındadır. http://www.dadiniz.com/



CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bir testten daha başarıyla geçti
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı