Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Türkiye ve Aksaray´ın ortak karanlık günü

Türkiye ve Aksaray´ın ortak karanlık günü

Türkiye ve Aksaray´ın ortak karanlık günü

    57 yıl önce bugün iktidarda bulundukları 10 yılda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dini ve milli değerlerine getirilen akıl almaz bir çok yasağın kaldırılmasını sağlamalarının yanında ülkemizin kalkınmasını ve bu kalkınmayla sağlanan gayri safi milli hasılanın 10 misli arttırılmasını sağlamalarına rağmen ülkemiz ve milletimizin içi ve dış düşmanları tarafından bağrımızdan çıkan evlatları kullanılarak yaptırılan 27 Mayıs 1960 kanlı ihtilalı nin 57. ve bu demokrasimizin yüz karası kanlı ihtilal ile çakışan Aksaray´ımızın  hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği  56 yıl süren ve bu süre iç inde bizi adata yer yüzünden silen 2. İlçelik prangasını çarptırılmasının ise 84. ortak karanlık yıldönümü.

    Dönemle ilgili çeşitli kaynaklarda verilen bilgilerde Türkiye´nin ilk gizli oy, açık tasnif sistemiyle 14 Mayıs 1950 de yapılan çok partili seçimde ?Yeter Söz Milletindir? sloganıyla katılan Celal Bayar´ın yönetimindeki Demokrat Parti %55.2 oyla kazandığı 456 milletvekilliğiyle hükümet oldular.

   12 yıl Türkiye´yi Jandarma dipçiği ile yöneten Milli Şef İsmet İnönü yönetimindeki CHP ise bu ilk seçimde aldığı %39.6 ile ancak 69 Milletvekilliği çıkarabildi.

DP HALKIN YÜKSEK DESTEĞİ KARŞISINDA İKTİDAR SARHOŞLUĞUNA GİRMEYEREK KOLLARI SIVAYARAK BAŞLATTIKLARI ÇALIŞMALARLA TÜRKİYEYİ 10 YILDA 1 MİSLİ BÜYÜTTÜLER!!!

    Seçimde alınan bu yüksek orandaki vekil sayısı ile iktidar sarhoşluğuna girmeyerek kolları sıvayan Cumhurbaşkanlığını Celal Bayar´ın Başbakanlığı ise Adnan Menderesi´in yüklendiği hükümet ortalama her yıl ülkemizi %50 kalkındırarak 10 yılın sonunda gayri safi milli hasılamızı 5 milyardan 50 milyar liraya çıkarttı.

   Ülkemizin kendi ayaklarının üstünde durmaya başlamasıyla tıpkı 2007´den itibaren Ak Parti hükümetleri tarafından sağlanan istikrarın bozulması çabalarında günümüzün aksine o dönemde  cuntayı kullananların başarılı olmalarıyla yapılan ihtilal sonunda kurulan özel mahkemede yargılanan Adnan Menderes ve iki arkadaşı idam edildi.

   Aksaray´ın 1933´de ilçe yapılmasının da DP´ye yapılan haksızlık ve katliamdan hiç mi hiç bir farkı yok!!!

   Her yönüyle hızla gelişen günlük bir gazetesi, Türkiye´nin elektriği sanayisi ve aydınlatmasında kullanan 12 yerleşim yerinin içinde olmasına, ülkemizin elektrikle çalışan ilk un fabrikasına sahip olmasına.

 Eğitim ve bayındırlık çalışmalarının il geneline yayılmasına, çevre illerle arasında ulaşım sağlayacak dönemin yüksek standartlı şose yollarının açılmasına rağmen 20 Mart 1933 günü TBMM´sinde oylanan 2197 sayılı kanunun kabul edilmesinden 2 ay 7 gün sonra  84 yıl önce bu gün resmi gazetede bu kanunun yayınlanmasıyla Aksaray´ın 56 yıl sürecek 2. İlçelik prangası resmi hale getirildi.

   Bu ilimizle, ülkemizin ortak kaderinin çakıştığı olumsuzlukların  bir daha asla ve asla yaşanmaması için çağrıda bulunan vatandaşlarımız? Demokrasi ve buna bağlı olarak insan hakları ile inanç ve  fikir hürriyetini maksimum seviye çıkartacak.

  Yetki ve sorumlulukları mahalline yayacak ve tüm seçilmişler ile atanmışların belirlenmesinden, seçilmelerine kadar seçmen iradesini etkili kılacak bir seçim kanunu ve milletvekili kanununun da içine alan tam sivil ,tam demokrat, vatandaşı merkeze alan kamuyu ise  hizmetkar yapan bir anayasanın yapılmasıyla ülkemizdeki muhtemel olumsuzlukların tamamen bertaraf edilmesi.

   Aksaray´ın ise asla ve asla hak etmediği bu olumsuzluklarının bir daha yaşamaması için son olarak 5 Şubat 2017 Pazar günü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Ahmet Arslan,10 Şubat Cuma günü ise  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım´ın ilimize birlikte yaptıkları ziyaretlerinde belirttikleri gibi başta Ulukışla -Aksaray arası tren hattımızın yıl içinde ihalesinin yapılmasının sağlanması.

    Ankara-Pozantı otobanı hizmete açılmadan ilimiz merkez ilçesiyle birlikte Şerefli Koçhisar, Kulu, Cihanbeyli ve Haymana ile Evren, Sarıyahşi, Ağaçören, Altunhisar,  Ereğli ve Ulukışla´nın da ulaşımdaki can damarı olan E.90 Karayolunun cazibesini devam ettirecek olan tedbirlerin zamanında alması.

  Yılın 12 ayı 7/24çalışan bir hava limanına kavuşturulmamız.

    Bu sene içinde Konya Necmettin Erbakan Tıp Fakültesinde 30 öğrenci ile eğitime başlanacağı yetkililer tarafından açıklanan Tıp fakültemizin eğitime başlaması sözünün gereğinin zamanında yapılması gerekir.? Dediler.(Haber Araştırma  belge ve bilgiler Gazeteci Ali Genç Arşivi)



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli