Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

Ülkemizde her gün pek çok araç trafiğe çıkmaktadır. Trafiğe çıkacak araçların gerekli görülen evraklarının tam olması gerekmektedir. Zorunlu Trafik sigortası ve Kasko sigortası bunlar arasındadır. Zorunlu trafik sigortası yaptırılması zorunlu olan bir sigorta çeşididir. Trafik sigortası son dönemde çok ciddi bir artış gösterdi. Bu artış sonucu bir çok kişi trafik sigortasının fiyatını merak etmekte.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmadan trafiğe çıkmış ve tespit edilmiş araçlar trafikten men cezasına çarptırılırlar. Trafiğe çıkacak araçların ve poliçesinin süresi bitmiş araçların derhal gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortası kasko araç sahipleri tarafından karıştırılmaktadır. Zorunlu trafik sigortası kaza anında kusurlu bulunan tarafın karşı tarafa verdiği hasarı teminat altına almaktadır. Kasko sigortası ise araç sahibini kendi aracında oluşacak hasarları ve seçeceği ek teminatları ödemektedir. Her iki sigorta çeşidi de büyük önem arz ederken, trafik sigortası devlet tarafından zorunlu tutulurken, kasko araç sahibinin isteğine bağlı olarak yapılmaktadır. Zorunlu trafik sigortası teminat limitleri araç türlerine göre değişiklik göstermektedir. Kişi başına vefat ve tedavi tazminatı, kaza başına vefat ve tedavi tazminatı, araç ve kaza başına maddi hasar teminatları zorunlu trafik sigortası kapsamında olan teminatlar arasında sayılabilir. Her araç sahibinin zorunlu trafik sigortasının önemini kavraması ve bu güvence için poliçe yaptırmayı ihmal etmemesi gerekmektedir.

Zorunlu trafik sigortasının limitleri ve uygulama esasları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenerek Resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girer. Aracınızla trafikte güvenli ulaşım sağlamanız ve bütçenize en uygun trafik poliçesini farklı sigorta şirketlerinden tekli alarak bütçenize uygun olanını seçebilirsiniz. Trafik sigortası bilgileri ile ruhsat bilgilerini karşılaştırmanız gereklidir. Poliçede yazan araç marka, model ve kullanım şekli bilgilerinin poliçede yazan şekli ile aynı olması büyük önem taşımaktadır. Bir eksiklik veya farklılık varsa düzeltilmesi mecburidir aksi takdirde işlem geçersiz sayılır ve gereken ödemeler gerçekleştirilmez. Trafik sigortası fiyatları arttığı için trafik sigortası teklifi almak isterseniz yani merak ederseniz, trafiksigortasifiyatlari.com sitesinden faydalanabilirsiniz.



Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli