Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

TOKİ ve Yunus Emre Karabatak dedi

TOKİ ve Yunus Emre Karabatak dedi

MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Op. Dr Rıfkı Karabatak seçim çalışmaları kapsamında TOKİ ve Yunus Emre mahallesi esnafını ziyaret etti.

MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Op. Dr Rıfkı Karabatak seçim çalışmaları kapsamında TOKİ ve Yunus Emre mahallesi  esnafını ziyaret etti.

Ziyarete Aksaray Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte TOKİ esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Karabatak  ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi Adayları TOKİ Bölgesinde son 10 yıldır su sorunu olduğunu, çeşmeden akan suyun içilemediğini ve çevre illere göre en yüksek fiyattan su parası ödediklerini belirttiler. Yine bölgedeki vatandaşlar çok katlı binalara yaz aylarında suyun çıkmadığını bu nedenle evlerine bidonlar ile su taşıdıklarını ifade ettiler. 21. Yy son yılıklarında Türkiye’nin tam göbeğinde olan 3 vekili ile bir Belediye Başkanı ile 200 bin nüfuslu bir ilde hala su sorunu varsa, Alt yapı sorunu varsa bu iktidarın Aksaray’a ne kazandırdığını soruyoruz dediler.

 

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Aksaray Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Rıfkı Karabatak TOKİ bölgesinin sorunlarını iyi bildiğini Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde bütün sorunların üstesinden geleceklerini vurgulayarak Aksaray’ın sorunu yoktur sadece idare edememe sorunu vardır ifadelerine yer verdi. Karabatak“Aksaray içme suyunda tat ve koku problemi vardır. Mamasın göleti havzasındaki azot ve fosfor kirliliğine bağlı olarak gölette alg üremesi özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında artmakta ve özellikle bu aylarda suyun tat ve kokusunu değiştirmektedir. Ayrıca gölet 1962’de sulama amaçlı yapıldığından dip kısmı ölen algler ve kirleticiler ile dolmuştur. Kirleticilerin kaynağı Ilısu, Ihlara, Yaprakhisar, Selime, Kızılkaya, ve Doğantarla yerleşim yerlerindeki değişik türdeki atıklar olarak değerlendirilebilir. Mevcut arıtma tesisi ile tat ve koku problemini çözmek mümkün değildir. Ayrıca suda arsenik problemi de vardır ve yapılan tesislerle giderilmeye çalışılmaktadır. Melendiz çayı ile Kırkgöz suyunun birleştiği yerde su debisi yıllık ortalama 1800 lt/s’ye kadar artmaktadır. Burada yapılacak diğer bir biriktirme haznesi ile bölge halkının sulama suyu ihtiyacı giderilecek ve kirlenmiş Mamasun barajına su girmeden Aksaray iline temiz su getirilecektir” dedi



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli