Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Tarımda 75 Kadın Girişimci´ye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Tarımda 75 Kadın Girişimci´ye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Tarımda 75 Kadın Girişimci´ye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

           Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş yayınladığı basın bildirisinde şunlara yer verdi.Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odası Birliği arasında aktif işgücü piyasası programları işbirliği protokolü çerçevesinde dezavantajlı gruplara yönelik olarak Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Birliği arasında ?Sürü Yönetimi Ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursları? düzenlenmektedir.

            Ayrıca Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından tarımda kadın girişimciliğinin geliştirilmesi programı kapsamında Aksaray ilimizde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 75 kadın girişimcimize ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi? verilecektir. Bu kapsamda Aksaray merkez Gülağaç ve Ağaçören ilçelerimizde ilk etapta 75 kişilik girişimcilik eğitimi verilecektir. Aksaray merkez ilçemizde 13 16 Mart 2018 tarihlerinde, Gülağaç ilçemizde 19 - 22 Mart 2018, Ağaçören ilçemizde 26 29 Mart 2018 tarihlerinde temel seviye girişimcilik eğitimleri düzenlenecektir.

KURSİYERLERE 20 TL CEP HARÇLIĞI VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ilçe ve köylerimizde süt sığırı yetiştiriciliği sürü yönetimi ve diğer mesleki eğitim kursları kapsamında kursiyer zaruri ödemesi 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu gereği ödenmesi gereken sigorta primi iş kazası ve meslek hastalığı sigorta prim giderleri karşılanacak olup, ayrıca tarımda kadın girişimciliğin geliştirilmesi programı kapsamında program tertip edilmesi ve kursiyerlerin günlük 20 TL cep harçlığı iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı ve Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından sürü yönetimi elemanı benim projesi tarımsal nüfus gençleşiyor projesi tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve el sanatları eğitim merkezleri kursları kapsamında İŞKUR önemli destekler vermektedir.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ, SÜRÜ YÖNETİMİ, SÜT SIĞIRI YETİŞTİRİCİLİK KURSLARI

            Tarımda genç kadın girişimciliğinin geliştirilmesi programı kapsamında kursiyerlerin girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, mali ve hukuki sorumluluklar, pazar araştırma pazarlama planı, üretim planı, Yönetim planı, finansal plan iş planına yönelik atölye çalışmaları eğitimleri verilecektir.

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen kurslarımız istihdamın korunması arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla kuruma kayıtlı olanların kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak KOSGEB´in yeni girişimci desteğine başvura bilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

            Bu kapsamda ilçe belde ve köylerimizde farklı alanlarda yetiştiricilik kursları düzenlenmiştir. 133 kadın 168 erkek olmak üzere toplamda 301 kursiyerimize Çoban Sürü Yönetim Elemanı, Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursları verilmiş, ayrıca kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18 - 40 yaş genç kadınlara yönelik 75 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecektir.

 



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli