Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Sultanhanına Milyon TL lik Küçük Şehir Kuruluyor

Sultanhanına Milyon TL lik Küçük Şehir Kuruluyor

Sultanhanına Milyon TL lik Küçük Şehir Kuruluyor

 

Sultanhanı Kasabasında Yapımı Devam eden Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisi Gün Geçtikçe Küçük bir Şehir Görünümü alıyor.

Türkiyenin Enerji Konusundaki En Büyük yastırımlarının Başında Gelen Aksaray Sultanhanı Botaş Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Yapımı Hızla devam ediyor. 12 Kuyulu Depolama Tesisinde Sondaj İşleminin Tamamlandığı ve İlk Etapta Tamamlanması Planlanan ilk 6 Kuyuda ise Devam Eden Tuz Eritme ve Dev Magra Oluşumunun Bitirilmek üzere.

Projeyi Yapan ?´ CHINA TIANCHEN ENGINEERING COPY. ?´ Şirketi Proje Sorumlusu GAO HUİ BİN´den Proje hakkında bilgiler aldık.

Aksaray Sultanhanı Doğalgaz depolama tesisinin en önemli parçalarından olan 280 Tonluk Dev ( Tüp ) parçaların Montajı Gerçekleştirildi.

Projenin İlk etapta kapasitesi 500 milyon metreküp olacak. Tesisin 2019 yılında devreye alınacak 500 milyon metreküplük ikinci kısımıyla toplamda kapasitesinin 1 milyar metreküpe ulaşması bekleniyor.

TESİSİN KAPASİTESİNİN ARTTIRILMASI GÜNDEMDE

Türkiye´nin Son Dönemlerde Rusya ile Sorun yaşaması ile Büyük önem Taşıyan Doğalgaz Akışı Konusu Depolamayı Bir kez daha Ön plana Çıkardı.

Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisinde Yapımı Devam eden 1 Milyar Metreküplük 12 Kuyulu Tesiste Kapasitenin arttırılmasına yönelik Girişimler var. Yüzde 50 artış Düşünülen Tesiste 12 depoya ilave olarak 6 tane doğalgaz deposu daha yapılması Pilanlanıyor.

Aksaray Sultanhanı Botaş Doğalgaz Depolama Tesisinin, dünyada az sayıda tesisin özelliklerine sahip olduğunu, bu tesisle Tüm Türkiye´de kritik anlarda ihtiyaç duyulan doğalgazı sağlamayı, arz fazlalığını depolamayı Sağlayacağı için Sultanhanı Türkiye´de Doğalgazın Can simidi olacak.

Arazinin ve Alt yapının Uygunluğu ve Doğalgazın Hayati Önem Taşıması Nedeniyle Sultanhanı Botaş Doğalgaz Tesisinin Kapasitesi 5 Milyar Metreküpe Kadar Çıkartıla bilecek.

Proje Hakkında Bilgi veren Çinli ?´CHINA TIANCHEN ENGINEERING COPY ?´ Şirketi Proje Sorumlusu GAO HUİ BİN Sultanhanı Tuzgölü Doğalgaz Depolama Projesinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı ?´ Proje ile Sultanhanı Bölgesinde Toplam 12 Adet Yer altı Mağrası oluşturmak için Sondaj çalışması yapıldı. Sondaj Kuyuları Yerin Yaklaşık 1400 Metre ila 1500 Metreleri Arasında olacak. Bu Bölgenin Zemininde Yaklaşık 1000 metreden Sonra Çok Geniş ve Büyük Tuz Katmanları Bulunuyor Bu Tuz Katmanlarına Araları enaz 1000 metre Mesafede olacak şekilde Sondaj kuyularını Açtık. Bu kuyulara Hirfanlı Barajından Büyük Borularla Getirilen suyu Pompalanarak Yeraltındaki Tuz Katmanında Tuzu Depolayacağımız Doğalgaz Miktarını alacağı kadar Mağralar oluşturuyoruz. Bu Yeraltındaki Tuzları erittiğimiz Tuzlu suyu ise Hazırladıgımız Büyük Havuzlara alıyoruz ve Tuz oranını su ilave ederek Belli bir seviyeye getirip Dahasonrada bu suyu Tuz Gölüne Aktarıyoruz´´ dedi.

Doğalgaz Depolama tesisinin genişlemesiyle Sultanhanı´nda Milyon Tl´lik Küçük bir şehir kurulmuş olacak.

 

 

 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli