Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

STK, Siyaset, Bürokrat İş Birliği İle Kazandık

STK, Siyaset, Bürokrat İş Birliği İle Kazandık

STK, Siyaset, Bürokrat İş Birliği İle Kazandık

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök´ün girişimleri,Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı´nın yoğun çalışmaları ile Toprak Mahsulleri Ofisine ait Aratol ve Eşmekaya tesislerinin devir işlemi yapılarak Aksaray´da üreticiler ve tüccarlar adına yeni bir dönem başladı.

Aksaray Aratol mahallesinde bulunan tesise 80 bin m2 alan üzerinde mevcutta 10 bin tonluk yarı mekanik yatay depo, Eşmekaya tesisine de44 bin m2 alan üzerinde 10 bin tonluk yatay mekanik depo bulunduğunu ifade eden Özkök Aratol ve Eşmekaya tesislerine 60 bin ton kapasiteli lisanslı depoların yapılacağını ifade etti. Özkök ?Bu sayede üreticilerin ve tüccarların teşviklerden yararlanması ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanmasını hedefliyoruz? dedi.

Özkök açıklamasının devamında ? Bu büyük yatırımın Aksaray´ a ve bölgemize kazanılması sürecinde bizlere emeğini desteğini esirgemeyen başta, Aksaray Ak Parti Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ağabeyime, Şirket kurulumu ve lisans alma döneminde büyük emek ve gayretleri olan değerli bürokratımız,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarımız Cenap Aşçı´ya çok teşekkür ediyorum. İşte her zaman söylediğimiz gibi ?Şehir Dinamikleriyle Çalışır? bizlerde dinamiklerimizle birlikte çalıştık şehrimiz ve bölgemiz için böylesine müstesna, böylesine büyük önem taşıyan bir yatırımı ilimize kazandırdık. Bu yatırımın öncelikle ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum? dedi.

Başkan Hamit Özkök, lisanslı depoculuk sisteminin geliştirilmesi ve yaygın hale getirilebilmesi amacıyla uygulamaya konulan ek teşviklerin üreticilerin sürdürülebilir refah düzeyine katkı sunacağını ifade etti.

Gelişen ve değişen dünya tarım piyasalarında aktif ve kalıcı rol almanın en etkili yollarından birinin lisanslı depoculuktan geçtiğini vurgulan ATB Başkanı Özkök, bu bağlamda sistemin gelişmesine yönelik son yıllarda atılan somut adımların ve uygulamaya konulan teşviklerin sektörün geleceği adına sevindirici olduğunu söyledi. Özkök, lisanslı depoculuk faaliyetleri kapsamında açıklanan, vergi istisnaları, depo kira desteği, yatırım ve işletme kredisi faiz desteği, üretici ve üretici örgütlerine verilen ilave depo kira desteği ile nakliye ve analiz ücreti desteklerinin tarım sektöründe çığır açacak teşvikler olduğunu belirtti.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli