Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Son Mektup 600 Öğrenciyi Sinemada Buluşturdu

Son Mektup 600 Öğrenciyi Sinemada Buluşturdu

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle sinemalarda gösterime giren Son Mektup filmi özel seansla Hacı Kerim Yardımlı İmam

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle sinemalarda gösterime giren Son Mektup filmi özel seansla Hacı Kerim Yardımlı İmam- Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından izlendi. Gün içerisinde iki ayrı zamanda altı salonda izlenen film, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

      Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle birçok etkinlikte bulunan Hacı Kerim Yardımlı İmam- Hatip Ortaokulu, bu defa da zaferin anısına hazırlanan Son Mektup isimli film için bir araya geldi. Önce AKM’de salon programı, sonra okul bahçesinde 100 koreografisi ve son olarak Klas Sinema’da film etkinliğine katılan okul, Çanakkale Zaferi ile ilgili üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmiş oldu. Sabah seansına 5 ve 6, öğle seansına ise 7 ve 8. Sınıfların servislerle götürüldüğü etkinlikte altı salon kullanıldı. Öğrenciler, yüksek bir bütçeyle çekilen ve birçok ünlü sanatçıyı buluşturan Son Mektup’u özel indirimli fiyatla takip etme imkanına sahip oldu. Önceki filmlerin aksine bu defa Çanakkale’nin hava muharebesini konu alan filmde başrolleri Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade paylaşıyor. ‘120’ filminin de yapımcısı olan Özhan Eren’in yönetmenliğini üstlendiği film Box Oficce Türkiye’nin rakamlarına göre şu ana kadar 801 bin 717 sinemasever tarafından izlendi. Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem’in özverili mücadelesi içerisinde cepheye gönüllü olarak gelen Nihal hemşire ile yaşadığı sevginin de ağırlıkta olduğu filmin özellikle final sahneleri öğrenciler tarafından bol bol alkış aldı. Zaman zaman Çanakkale tezahüratları ile inleyen salonda kimi öğrenci ve öğretmenlerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlemlendi.

AKSARAY’DA SON MEKTUP’U OKUL OLARAK YALNIZCA HACI KERİM YARDIMLI İZLEDİ

      Film sonrasında okul müdürü Turhan Akkurt’a özellikle teşekkürlerini sunan Klas Sinema yetkilileri Aksaray’da yalnızca Hacı Kerim Yardımlı’nın tüm okul olarak Son Mektup’u izlediklerini belirtti. Daha öncede eğitim konulu bir filmi izlemek için salonları dolduran okul, ikinci kez bu heyecanı yaşamış oldu. Okul Aile Birliği Başkanı Salim Düzgün ‘Öğrencilerimize faydası dokunan her faaliyetin içinde olmak istiyoruz. Bu vesile ile bu etkinliğimizde 100 yıl önce bu vatanı bize kanlarıyla ve canlarıyla emanet eden Çanakkale şehitlerimizi hatırlamak, unutmamak ve unutturmamak mefkuresiyle çocuklarımızı sinemada buluşturduk. Şüphesiz Çanakkale’den alçağımız çok dersler var. Ancak geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın buna daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Emek verilen bir şeyin kıymeti daha fazla olur. Yavrularımızın da Son Mektup vesilesiyle Çanakkale’de yurdumuzun düşman eline teslim edilmemesi için gösterdiği emeği daha iyi kavramalarını hedef edindik.’ şeklinde düşüncelerini paylaştı.      



Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı