Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Şehri Süleha Yeni Bir Külliye Kazanıyor

Şehri Süleha Yeni Bir Külliye Kazanıyor

Şehri Süleha Yeni Bir Külliye Kazanıyor

Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi öncülüğünde Aksaray´da 24 Nisan 2018 tarihinde temeli atılıp yapımına başlanılan Cami ve Külliye inşaatı Aksaraylı hayırsever ve vatandaşlarımızın destekleriyle devam ediyor.

İçeriğinde Proje İmam Hatip Kuran Kursu, hafızlık, yetişkin ve 4-6 yaş grubu Kuran Kursu sınıflarının bulunacağı, Cami ve Gençlik Merkezi ile kültürel salonları da barındıran külliye, Aksaray´ ın Cami ve Kuran Kursu ihtiyacı bulunan mahallelerinin tam merkezinde yer alıyor. Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal´ ın projeleriyle ilimize yeni kazandırılacak Külliye´ nin öne çıkan özelliklerinden biri de hemen yakınında bulunan Hacı Kerim Yardımlı İmam-Hatip Ortaokulunda eğitim gören 5. 6. ve 7. sınıfı öğrencilerinin kursta hafızlık ve Kuranı Kerim öğretimi almaları olacak. Yapılan protokoller neticesinde Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokul Müdürü Turhan Akkurt proje hakkında verdiği röportajında hayırseverlerin ve Aksaraylı vatandaşlarımızın Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal´ a güven duyduklarını ve Aksaray Müftülüğünün çalışmalarını beğenerek destek verdiklerini ifade etti.

Okul Müdürü Akkurt; "Aksaray İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Aksaray Şubesinin birlikteliğinde Nakkaş Mahallesinde Nisan ayında temeli atılan 3 bin m2 alan üzerinde inşa edilmekte olan Cami ve Külliyesi, Aksaray´ ımız için çok güzel bir hizmet olacaktır. Hayırseverlerimizin destekleriyle bu güne kadar gelinen noktaya bakıldığında inşallah hedeflenen zamanda bitecektir. Külliyemiz hizmete hazır duruma geldiğinde, Camisi ile mahallemize bir ibadethane kazandırırken, hemen karşısında bulunan Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulumuzda da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´ nün "örgün eğitim ile beraber hafızlık projesi" ne hizmet edecektir. Yaklaşık 160 kız öğrencimiz burada Kuran Kursunda hem yatılı kalacak hem Kuran eğitimi alacak, bununla beraber İmam Hatip Ortaokulumuzda normal öğrenimine de devam edecektir. Külliyemiz aynı zamanda mahallelerimizin bayanlarına hizmet verecek ve 4-6 yaş grubu, geleceğin minik hafızlarına hizmet sunacaktır. Külliye de; geleceğimizin umudu, çokça konuştuğumuz, kaygılandığımız gençlerimizin gönül rahatlığıyla gelebileceği Gençlik Merkezi de olacaktır. Burada kültürel ve ahlaki eğitimler, dini hizmet veren bölümler ile aktivite alanları da olacak inşallah. Burası gençlerimize daima hizmet edecek ve çeşitli aktiviteler yapmasına imkan sağlayacak kapasitede tasarlanmaktadır. İl Müftülüğünün engin çalışmaları arasında İlimizde bir ilk olacak kapsamlı bir külliye olacaktır. Külliye inşaatı tamamlandığında Nakkaş, Hashas ve Küçükbölcek Mahallelerinin büyük bir bölümünün Kuran Kursu ihtiyacına cevap verecektir. Dua edelim ki bu külliyeden her mahallede bir tane olsun. İnşallah hedeflendiği sürede külliyemiz biter ve daha küçük yaşlardayken evlatlarımız başka mecralara kaymadan zihinleri boşken bu evlatlarımızı din ile kültür ile İslam medeniyetinin değerleri ile donatıp hem ilimize hem memleketimize faydalı birer nesil olmasını sağlarız. Ben bu arada İl Müftümüz sayın Cemalettin Bal Hocamızın büyük gayretleri ile, 90 yaşına yaklaşmış Hulusi Altın amcamızı ikna ederek bu eserin yapılmasına büyük katkı sağladığına yakinen müşahid oldum. Bu vesileyle Mahalle sakinleri ve dernek yöneticisi olarak İl Müftümüz Cemalettin Bal Hocamıza teşekkür ediyoruz. Katkı sağlayan Hulusi Altın ailesine, Sebahattin Atak ailesine ve desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza tüm Aksaray halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli