Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Şakir Voyvot Izleyenleri Asri Saadete Götürdü

Şakir Voyvot Izleyenleri Asri Saadete Götürdü

Şakir Voyvot Izleyenleri Asri Saadete Götürdü

Aksaray Belediyesi ve Birlik vakfı Aksaray şubesinin birlikte organize ettiği kutlu doğum programı Aksaray kültür merkezinde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programa Aksaray Belediye Başkan vekili Süleyman Canbulut, Rektör Mustafa acar, Ak parti il başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez ilçe başkanı Ömer Gizlenci, Ağaçören Belediye Başkanı,  Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye  meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan vekili Süleyman Canbulut konuşmasında şunları söyledi:

   ‘‘Kutlu doğum haftası münasebetiyle belediyemiz ve birlik vakfının ortaklaşa düzenlemiş olduğumu konferans ve tasavvuf konserine hoş geldiniz. Alemlere rahmet olarak gönderilen yüce peygamberimiz hazreti Muhammet (sav) doğum yıl dönümünün tüm insanlığa barış huzur mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle. Bu dünyadaki sıkıntıların asıl sebebi Hz. Muhammed sav hayatını tam bilmiyor olmak ve bildiğimizde hayatımızda tatbik etmememizden kaynaklanıyor.  İnsanoğluna örnek olarak yaratılan rahmet peygamberini çok ama çok iyi tanımamız gerekiyor. Çünkü ahlakı kuran ahlakıydı. Adeta yaşayan bir kurandı kuranı anlamak isteyenler onun hayatına, onu anlamak isteyende kurana bakmalı Muhammed Hamdullah’ın dediği gibi kuran bir kimsenin hayatı olsaydı elbette o kimse Hz. Muhammed olurdu. Programımızla inşallah bilmediklerimizi öğrenecek bildiklerimizi de hatırlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle kutlu doğum haftasının bütün Müslümanların gönlünde kardeşlik duygusunun yeniden filizlenip yeşermesine, bütün davranışlarımızda kardeşlik ahlakı ve hukukunun yaşanmasına vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyor; ülkemizin ve gönül coğrafyamızın aynı zamanda tüm İslam dünyasının kutlu doğum haftasını kutluyorum.’’ Dedi.

      İlahiyatçı Şakir Voyvot Rahmet peygamberi Hz Muhammed adlı konferansta gönülleri coşturdu. Konuşmasında şunlara yer verdi. ‘’Bizleri yaratan hidayetiyle şereflendiren emin adil güvenilir İslam şahsiyetini lütfeden mazlumdan yana zalime karşı cenabı hakka hamdolsun. İslam şahsiyetinin muhteşem örneği ‘Muhammedül Emin’ ünvanlı rehberimiz önderimiz peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya Aline ve Ashabına ve kıyamet gününe kadar onun yolunda yürüyenlere salat ve selam olsun. Değerli kardeşlerim çok mühim bir mana için bir araya toplanmış bulunuyoruz. Hz peygamberden bahsetmek onu yad etmek ağızlarımızı onunla tatlandırmak ne büyük bir şereftir. Hz peygamber niçin gönderildi. Kuran niçin indirildi. Hz peygamberin getirdiği emirler insanlığa neler öğretiyor, İnsanlıktan neler istiyor, bunlar bu günkü enformasyon yayınının, televizyonların gazetelerin dergilerin kitapların bol olduğu dünyada, cılız bir ses olarak kalıyor hedefine ulaşmıyor. Ama kutlu doğum haftaları bu noktada bize bir kapı açıyor. Toplanıyoruz salonları dolduruyoruz. Elhamdülillah ve hazreti peygamberi biraz daha tanıyabilme şerefine nail oluyoruz. Ali İmran süresi 164. Ayeti kerime şöyle söylüyor. Andolsun ki Allah müminlere kendi içlerinden onlara ayetlerini okuyan onları arıtıp temizleyen onlara kitap ve hikmeti öğreten bir elçi göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar daha önce apaçık bir sapıklık içerisindeydiler. Kuranı kerim peygamberleri bizlere kardeşlerimiz olarak tarif ediyor. Nuh As. Ümmetine gönderdiğini anlatırken kuran diyor ki; onlara kardeşleri Nuh’u peygamber olarak gönderdik. Bir toplumun kendi içerisinden o toplumun benliğini yeniden inşa etmek ve muhafaza etmek için gönderilir. Peygamber bu ayeti kerimede de kendi aramızdan bir peygamberin geldiği söyleniyor bu ne demektir toplumun en fakir tabakasındaki insan gibi yaşayan onun gibi yiyip içen onun gibi oturup kalkan bir peygamber demek. Ahzab süresinde Allah şöyle buyuruyor. Ey peygamber biz seni bir şahit, bir müjdeleyici ama aynı zamanda bir uyarıcı Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı, bir kandil olarak gönderdik. Müminlere kendileri için Allah’tan büyük bir lütuf olduğunu müjdele. İşte bu ayette peygamberin 63 senelik hayatının özetini görüyoruz. Yakın bir zamanda yer yüzünde adaletin hakkaniyetin güzelliklerin hakim olduğu bir dönem kurulacaktır. Rabbimiz bize en kısa zamanda o günler ulaştırsın bizleri peygamberini anlayan, tanıyan ve evlatlarına tanıtan insanlardan eylesin, yeryüzünde sıkıntı çekmekte olan Müslüman kardeşlerimize acilen imdat eylesin, yardım eylesin. Filistin’dekilere Afganistan’dakilere, mordakilere, Suriye’dekilere, Irak’takilere, Arıkan’dakilere, doğu Türkistan’dakilere rabbimiz görünmez ordularıyla acilen yardım eylesin, imdat eylesin. Hepiniz  Allaha emanet olunuz.’’ dedi

   Tasavvuf musiki sanatçısı Ömer Karaoğlu izleyenlere ezgiler eşliğinde Asrı Saadete götürdü. duygulu anların yaşandığı program sonunda, Başkan Vekili Süleyman Canbulut, sanatçı Ömer Karaoğlu’na günün hatırasına plaket ve hediye taktim etti. Konferansı veren Şakir Voyvot’a ise Birlik vakfı Başkanı Mustafa Karahancı plaketleri takdim etti.



17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı