Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Sağlıkçıya Yapılan Şiddet İnsanlık Suçudur

Sağlıkçıya Yapılan Şiddet İnsanlık Suçudur

26.10.2014 Pazar günü ilimiz Bedüizzaman caddesinde meydana gelen ve canları pahasına görevlerini insanlığın sağlığına adamış

        26.10.2014 Pazar günü ilimiz Bedüizzaman caddesinde meydana gelen ve canları pahasına görevlerini insanlığın sağlığına adamış 112 ekibine yapılan darp olayı insanlık dışı şiddette maruz kalmıştır. Şehir merkezinden itibaren arabalar arasında makas atarak trafikteki insanların can güvenliğini riske eden ve bu kadarı yetmiyormuş gibi en acil sağlık durumumuzda bize yetişmeye çalışan 112 personelinin olduğu ambulansı saçma sapan bahanelerle kaza yapmak pahasına yolunu kesip görevi basındaki sağlık personellerini ambulanstan indirmeye teşebbüs edip yetmiyormuş gibi ambulansı tekmeleyip ekipte bay bayan  demeyip yolun ortasında trafiği durdurup ağza alınmayacak iğrenç ifadelerle devletin personeline maddi manevi saldırıda bulunup darp edilmiştir.

            Tek görevleri insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan hekiminden, hemşiresine hasta bakıcısından acil servisi görevlisine kadar, hele hele bir ekip var ki kar-kış demeden yokuş iniş demeden bir an evvel olay yerine veya hastaya ulaşmak için çabalayan 112 acil çalışanlarının şiddet olaylarına maruz kalmaları kabul edilemez bir durumdur.      Sağlık çalışanlarının son dönemlerde maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin ve saldırılarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında Sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekûn sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça, affedilemez çirkin hareketlerdir. Sağlık çalışanlarına türü ne olursa olsun, şiddet uygulamak, bilgisizliğin, bilinçsizliğin, bencilliğin ve cahilliğin çukuruna düşmüş, zarar verirken bırakın, iyileşmek için hastaneye gelen diğer insanlarımıza, kendine zarar verdiğinin farkında bile olmayacak kadar asidirler. Görevleri, ülkemizin en ücra köşelerinde bile ve merhametlerini esirgemeyen, şefkat ellerinde insanımızı, gece gündüz demeden, yaz-kış sağlığına kavuşturmak için çalışan sağlık çalışanları bu ülkenin değerleridirler, Saldırıya maruz kalan 112 ekibi daha fazla darpa uğramamak için olay yerinden her uzaklaşmak istemelerinde şiddetin boyutu artmış olmasına rağmen ilk fırsatta olay yerinden direk yakındaki polis merkezine ve daha sonrasında sağlık durumlarını kati hekim raporu ile sabitlemiş ve ifadelerini vermişlerdir  ve ne enteresandır ki darp edilmelerine rağmen nöbetlerini terk etmedikleri gibi ifadelerini verdikten sonra çıktıkları ilk vakada kalp krizi geçirmiş bir vatandaşımızın hayata tutunması için çabalamışlardır.

            Bu yaşanan olaylardan öncelikle bu trafik magandalığı ; trafikte zaten sıkıntılı olan yollarımızda arabaları makaslayarak sağlı sollu gecen diğer kurallara uyan uymaya çalışan vatandaşların can ve mal güvenliğini riske atan yetmezmiş gibi 112 acil servis ekibi ile devlet malına saldırıda bulunan insanlıktan yoksun magandaların cezasız kalmamasını diliyoruz. Uğradıkları çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, değerli arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, saygılar sunuyorum.

Erdem GENÇ

(ADASK )

 

Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli