Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Saç Ekimi Fue Yöntemi

Saç Ekimi Fue Yöntemi

Saç ekimi sonrası destekleme işlemlerine değinecek olursak bunlardan en önemlisi PRP yöntemidir. Prp saç ekimi yöntemi değil saç dökülmesini önlemeye yardımcı olan bir yöntemdir.

Saç ekimi için kullanılan geçmişten bu güne kadar gelen iki temel yöntem vardır. Bunlardan ilk ortaya çıkan Fut yöntemi adı verilen ense bölgesinden bir parçanın alınması ve bunun köklere ayrılması ile yapılan işlemdir. Ancak burada enseden parça bir bistüri yardımı ile çıkarıldığından dolayı ense bölgesinde yani verici alan olarak adlandırılan kısımda bir iz ortaya çıkma ihtimali vardır. Kesi ile yapılan bu yöntemden sonra artık 7-8 yıldır dünyada saç ekimi konusunda daha modern yöntemler uygulanmaya başlanmıştır. Saç ekiminde son ortaya çıkan yöntem ise FUE yöntemidir. Bu yöntem saçı oluşturan folikül adı verdiğimiz ünitenin tam olarak yerinden tek tek alınarak ön kısımda saç olmayan bölgeye nakledilmesi işleminin İngilizce adıdır.

Saç ekimi fue yöntemi günümüzün altın standardı olmuştur. Artık işin uzmanları FUT yöntemini kullanmayı bırakmıştır. Hatta FUT yöntemine tarihsel bir yöntem olarak bakılmakta ve çok uygulanmamaktadır. Daha önceden FUT yöntemi yapılmış ve o bölgede ciddi bir iz kalmış hastalara orayı düzeltmek amaçlı olarak hala FUT yöntemi uygulanır. Artık saç ekimi için altın standart FUE yöntemidir. FUE yönteminde saç kökleri tek tek alındığı için ve yan kısımda alınan saçların yerinde kalan saçların o kısmı örttüğü için, saç kökü alınan bölgede herhangi bir iz ortaya çıkmaz. Tabii ki bu uygulama çok önem taşımaktadır. İşin ehli olmayan uzmanların, uygulama anında gerekli cihazları kullanmayan kişilerin yaptığı uygulamalarda ense kısmında benek benek bir görüntünün ortaya çıkması riski de bulunmaktadır. Bu işin ortaya çıkmaması için bu işte çok tecrübeli olan hekimler tercih edilmelidir. Aynı zamanda kullanılan cihazların titizliğine de dikkat edilmelidir. Burada teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık sadece bir saç kökünü alabilen çok ince aletler artık üretilebilmektedir. Bu şekilde enseden ince aletlerle alınan saç köklerinden sonra ense kısmında hiçbir iz kalmamaktadır. Uzun dönem sonra bu kişilerin enseleri incelendiğinde bu bölgeden alınan saçlardan hiçbir şekilde bir iz kalmadığı da gözlenmektedir.

Saç ekimi sonrası destekleme işlemlerine değinecek olursak bunlardan en önemlisi PRP yöntemidir. Prp saç ekimi yöntemi değil saç dökülmesini önlemeye yardımcı olan bir yöntemdir. Aslında PRP, kişinin kendi kanından elde edilen bir aşıdır. Bu aşı sayesinde kişinin hücreleri daha kolay yenilenir. Bu saç için de geçerlidir. Saç ekimi yapılan bölgeye PRP uygulaması yapılması durumunda saç kökleri daha kısa sürede güçlenir ve canlanır. Bu yöntem için mezoterapi yönteminden çok daha hızlı bir yöntem denilebilir. Bu yöntemde daha ilk uygulamanın ardından sonuçlar alınmaya başlanır. Yani saç ekiminde başarıyı arttırmak için kullanılan bir yöntem de denilebilir. PRP uygulaması ile yapılan saç ekimlerinde başarı kesindir. Çünkü saçlar bu yöntem sayesinde çok kısa sürede çıkmaya başlar. 

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,49% -0,17
  • EURO

    34,75% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2420,38% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3985,16% -0,84
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false