Aksaray

08.05.2024

  • İMSAK 03:56
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18

Riskli yapılarla birlikte zihniyetlerde dönüşmeli!

Riskli yapılarla birlikte zihniyetlerde dönüşmeli!

Riskli yapılarla birlikte zihniyetlerde dönüşmeli!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 24. yıl dönümü vesilesiyle açıklamada bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, yaşanan son depremlerin sadece riskli yapıların değil, üretimden tasarıma, tasarımdan uygulamaya, uygulamadan denetime kadar tüm süreçlerdeki iş yapış şeklinin ve zihniyetin de dönüşmesi gerektiğinin önemini gösterdiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 1988 yılından bu yana çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 17 Ağustos 1999’da yaşanan deprem felaketinin 24. yıl dönümünde bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrası yapılan çalışmalara değinen Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, yakın tarihimizin en trajik olayı olarak hafızalarımıza kazınmıştı. Yaşanan deprem sonrası tüm Türkiye birleşerek yaraların hızlıca sarılmasını sağlamıştı. Bir daha benzer acıları yaşamamak için de birçok kurum mevcut eksikleri ve hataları tespit ederek gerekli aksiyon planlarını oluşturmuştu. Bu süreçte Deprem Yönetmeliğinin ve ilgili standartların güncellendiğine, Deprem Şurasının toplandığına, Yapı Denetim Sistemi’nin tüm Türkiye geneline yayıldığına ve Elektronik Beton İzleme Sistemi ile hazır beton denetiminin daha sıkı yapıldığına şahit olduk. Bu gelişmeler elbette yeni yapılan binalar için son derece olumluydu, ancak 6,8 milyon riskli konutun dönüştürülmesinde istenilen seviyeye gelinemedi ve hâlen ülkemizde 2000 yılı öncesi yapılmış çok ciddi miktarda bir yapı stoku bulunmaktadır.” dedi.

ÜRETİCİLERE 'STANDARTLARA UYGUN ÜRETİM' ÇAĞRISI

Beton üreticilerini standartlara uygun üretim yapmak üzere THBB Kalite Güvence Sistemi’ne davet eden Başkan Işık, Türkiye Hazır Beton Birliği olarak inşaat sektörünün önemli bir paydaşı olduklarının ve güvenli yapıların en önemli bileşeninin sorumluluğunu taşıdıklarının altını çizdi.

"Hem sektörümüzün kalite bilincini ve yetkinliğini geliştirmek hem de hazır beton kullanıcılarını doğru uygulamalara teşvik etmek için birçok somut adım attık, atmaya da devam ediyoruz" diyen THBB Başkanı Yavuz Işık, " Bunları yaparken ilgili kamu kurumları ve meslek örgütleri ile iş birliğini önemsiyoruz. 1995 yılına kadar ülkemizde hazır beton üretimine yönelik herhangi bir denetim mekanizması yokken THBB üyeliğinin birinci şartı KGS (Kalite Güvence Sistemi) Belgesi almaktı. Başka bir sektörde benzeri olmayan bu uygulama ile THBB, üyelerinin standartlara uygun üretim yapmasına liderlik ederken bir yandan da tüm sektörün gelişmesini sağladı. Daha sonra yürürlüğe giren G İşareti Yönetmeliği ile bu süreç tüm sektöre yayıldı. THBB olarak bütün hazır beton üreticilerini standartlara uygun üretim yapmak üzere özellikle KGS Sistemi’ne davet ediyoruz.” diye konuştu.



Malatya'nın ayağa kaldırılmasına devam
Bakan Şimşek'ten istikrar mesajı
Azerbaycan Başbakanı Külliye'de
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a ziyaret
Heydar Aliyev İzmir'de anıldı
Türkiye'nin elektron hızlandırıcısı devrede
Satışlar azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı!
Başkan Zeyrek'ten kadın kooperatifleri sözü
Yörüngede 7 deney icra edecek
TBMM Başkanı Kurtulmuş Havana'ya geçti
Konya'da Selçukya şairleri okullarda
2023'te 16 milyon icra-iflas kararı alındı
Külçe altın getiride zirveyi kaptırmadı!
Girişimcilikte marka değeri yükseliyor
İlklerin kadın hakem ikilisi Avrupa Ligi Finali'nde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10264,54%-0,70
  • DOLAR

    32,25% -0,01
  • EURO

    34,69% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2400,94% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3898,42% -0,15
  • Çarşamba 20.9 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 22.9 ° / 10.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.4 ° / 11.7 ° false