Aksaray

17.04.2024

  • İMSAK 04:30
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:29
  • YATSI 20:51

Ramazan Kaşlı Melis Kürsüsünden Aksaray´ın Sağlık sorunlarını Dile Getrdi.

Ramazan Kaşlı Melis Kürsüsünden Aksaray´ın Sağlık sorunlarını Dile Getrdi.

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 14.11.2018 Çarşamba günü saat:18.00´da TBMM Genel Kurulunda MHP Parti Grubu adına söz alarak; Aksaray´ın sağlıkla ilgili sorunlarını dile getirip, seçim sürecinde sözünü verilen projelerle ilgili açıklama ve çözüm önerilerinde bulunarak, Aksaray´ın hak ettiği hizmeti almasında elinden gelen çabayı göstermeye ve Aksaray´ın sorunlarını her platformda dile getireceğini belirtti.

Ramazan Kaşlı´nın TBMM Genel Kurula yaptığı konuşma; Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri.Aksaray´da yaşanan sağlık sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmek için söz almış bulunuyorum. Sözlerime başlamadan önce heyetinizi, genel kurulu ve ekranları başında bizi izleyen bütün hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.

Gazi Meclisimizde, Milletin kürsüsünden yemin törenimizden sonraki bu ilk konuşmamda öncelikle 1969 da doğduğum köyüm Cerit´te, Ülkücü Hareket´in 3 Hilalini kurulduğu 1969´dan bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde tarihinde ilk defa 1. Parti yapan hemşerilerimbaşta olmak üzere, Ortaköylü, Güzelyurtlu, Gülağaçlı, Ağaçörenli, Sarıyahşili, Sultanhanlı, Eskilli, ve Aksaray Merkezinde ikamet eden bütün hemşerilerime, Partimizin

49. Yılında, 49 değerli Milletvekili arkadaşımla birlikte beni de 49 yaşımda, 49.Bin oyla şuan içerisinde bulunduğumuz Gazi Meclisimize gönderen hemşerilerime, bize güvenen Liderime ve gecesini gündüzüne katan bütün teşkilat mensuplarımıza samimi şükranlarımı sunuyor  bu

kürsüden teşekkür ediyorum.

400.000 Nüfusu bulunan Aksaray´ımız sınır olduğu Ankara´yla Adana´nın, Kayseri´yle, Konya´nın tam ortasında olup, bu 4 büyük şehrimize de 1,5 - 2 saat mesafede ve Kapıkule´den Habur´a, İzmir´den Van´agiden yolların kesiştiği bir nevi mecburi uğrak, duraklama ve mola şehirdir.

Kapadokya´nın giriş kapısı dünyaca ünlü Aksaray Ihlara Vadisi´nin yakınlarında bulunan Âşıklı Höyük´de On bin yıl önce Dünya Tarihinin ilk beyin ameliyatı yapılmıştır. Prof. Dr. Mihriban Özbaşaran Başkanlığındaki 25 yaşında bir kadına ait olduğu tespit edilen ve ameliyattan sonra 10 gün daha yaşadığı tahmin edilen kafatası Aksaray Bilim ve Sanayi müzesinde sergilenmektedir.

Değerli Milletvekilleri

Tıp tarihinin bu kadar eski olduğu Aksaray´da partimizin ısrarlı takibi sonucu 3 yıl önce açılan Aksaray Tıp Fakültesi´nin öğrencileri hala Konya Necmettin Erbakan Üniversitesin de öğrenim görmektedirler.Tıp fakültesinin açılmasıyla birlikte Aksaray Devlet Hastanesi, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmüştür.

Bildiğiniz üzere sağlık hizmetlerinde ilk basamak koruyucu aile hekimlerimizin bulunduğu semt poliklinikleridir. 2. Kategoride Devlet Hastanelerimiz bulunmaktadır. 3. Kategoride Eğitim ve araştırma Hastanelerimiz, Şehir Hastanelerimiz ve Özel Hastanelerimiz vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermektedirler. Bu bağlamda şuan da Aksaray´da resmi olarak Devlet Hastanesi bulunmamaktadır. 29 Ekim günü yeni binasına taşınana hastanemiz Aksaray Üniversitesi eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermekte ancak öğrencilerimiz eğitimlerini Konya´da sürdürmektedir.

2017 yılı verilerine göre il dışına hasta sevki noktasında Aksaray, Kilis´ten sonra Türkiye de ikincidir. Başka bir örnekle bizimle yaklaşık aynı nüfusa sahip Edirne´de 1069 hekim 1950 yatak kapasitesiyle hizmet verirken Aksaray´da 440 hekim 700 yatak kapasitesiyle hizmet  vermektedir.

Türkiye de sağlıkta dönüşüm konuşulurken olması gerekenin yarısı kadar sağlık hizmetinden yatırım ve pay alan Aksaray´da bugünlerde konuşulan tek konu yeni taşınılan hastanenin hemen yakınında bulunan katı atık depolama tesisinden hastanenin her alanına yayılan ağır

kokunun yanında çevre düzenlemesinden inşaat artıklarına, bozuk musluklardan çalışmayan cihazlara kadar birçok aksaklık bulunmaktadır.

Ancak 9 Kasım Cuma günü il sağlık müdürü, hastane müdürü ve başhekim ile birlikte yaptığımız incelemelerde gördüğümüz eksiklik ve aksaklıkların kısa sürede giderileceğinin bilgisini almış bulunmaktayım.

Değerli Milletvekilleri

Milliyetçi Hareket Partisi olarak kısa ve uzun vadeli olarak iki aşamalı çözüm önerimiz şöyledir.

? Hastane yanında bulunan katı atık deposunun ivedilikle en uygun yere taşınmalıdır.

? Geçmiş yıllarda Aksaray İl Özel İdaresi tarafından 23 milyon keşif bedeliyle başlanıp 36 milyon liraya ihale edilen ve 61 milyon liraya mal edilen 2 Bloktan oluşan 2000 kişilik öğrenci yurdu ihtiyaç fazlasıdır. Yurtlarımızdaki doluluk oranı %71 tir.

? Aksaray Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan bu binaların birisinin Tıp Fakültesi dekanlığı, diğerinin de Eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülerek Konya da eğitim gören öğrencilerimizin burada eğitimlerine devam etmeleri sağlanmalı diğer bloğunda Tıp Fakültesi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülerek yeni taşınılan hastanenin Aksaray Devlet Hastanesi statüsüne tekrar kavuşturulmasıdır.

? Şayet bu olmuyorsa çözüm önerimiz Acili ve birçok bölümü son yıllarda tadilat gören 575 yatak kapasiteli eski devlet hastanemizin Aksaray üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve araştırma hastanesi olarak kullanılmasıdır çünkü boşaltılan binaların akıbetinin ne olacağına hiçbir yetkili sağlıklı cevap vermemektedir.

? Uzun vadeli çözüm önerilerimiz ise uzun yıllardır Aksaraylının ayağının alışık, ulaşımının kolay olduğu ve hastaneler bölgesi olarak bilinen yerde bulunan ve yakın zamanda şehir dışına taşınacak olan cezaevini ve Devlet Su İşlerinin bulunduğu bölgeye 1000´er yataklı Devlet ve Şehir Hastaneleri yapılarak halkımız hakkı olan sağlık hizmetini almalıdır.

17 yıldır Ak partiye rekor derece de oy veren Aksaray´a bunu yapmak hükümetin boynunun borcudur.

Saygı değer Milletvekilleri,

Sağlık insan hayatındaki ilk önceliktir, bu sebepten dolayı bu ilk konuşmamda bu konuyu dile getirdim. Aksaray Merkezin de 45 yıldır ticaretle uğraşan bir ailenin, siyasetle uğraşan bir ferdi olarak Aksaray belediye Meclis Üyeliği, Aksaray Belediye Başkan Adaylığı, Aksaray Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra Cenab-ı Hakkın lütfu, Liderimizin takdiri ve hemşerilerimizin teveccühüyle Milletvekili olarak Gazi meclisimizin çatısı altında Aksaray´ımızın sorunlarını bilen, çözüm önerilerini sunan, Aksaraylının tanıdığı sesi olmaya devam etme azminde ve gayretinde olacağız inşallah. Elbette esnafımızın, işverenimizin, işçimizin, sanayicimizin ve çiftçimizin de sorunları vardır. Onlara da yeri ve zamanı geldiğinde güzel Aksaray´ımız için bu kürsüden dile getireceğimizi beyan ediyor.

Bu vesileyle sözlerime son verirken Gazi Meclisimizi bir kez daha selamlıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.



9 günlük tatilde hava rekoru!
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
3 ilçe, 4 beldede seçimler yenilenecek
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli