Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Profesör Yılmaz Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Konferans Verdi

Profesör Yılmaz Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Konferans Verdi

Profesör Yılmaz Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Konferans Verdi

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan´ın davetlisi olarak AİSYEM konferans salonunda gençlere konferans verdi. Konferans öncesi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak´a editörlüğünü yaptığı ?Yerelden Evrensele Eğitim Sistemi? isimli kitabını takdim etti. Rektörlük Makamında yapılan görüşmeler, eğitim ve yükseköğretim üzerine verimli sohbetlerin sonrası Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından ziyaret anısına Profesör Yılmaz´a üniversitenin kendi üretimi hediyeler takdim edildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü ve Akademik Düşünce, Eğitim Medeniyet Topluluğu, ADEM işbirliği ile gerçekleşen "Modern Sekülerizm ve Değer Algısı" isimli konferansta Profesör Yılmaz şunlara değindi, ?Teknolojinin hızla hayatımızı kuşattığı bir dönemde, değer-erdem kavramları üzerinde karmaşa yaşamaktadır. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan ihtiyaçlar hiyerarşisinde sıralamalar değişmekte ve önümüzdeki dönemin yeni kuşağını, dolayısıyla bizleri büyük sürprizler beklemektedir. İnsan kabiliyetlerinin rafine olması ve yeni boyutlar kazanması bağlamında eğitim, bireysel ve toplumsal faydayı esas alırken, öte yandan akademik başarıyla, insani ve ahlaki başarının takas kültürüne dönüştüğü ironi ortaya çıkmaktadır. Türk Eğitim Felsefesinin temel amaçları bellidir; İyi insan, iyi yurttaş, iyi üretici ve iyi tüketici yetiştirmek şeklinde özetlenebilir. Bu süreçte okullar resmi işletim döngüsü ile birer araçtır. Günümüzde bilginin hamalı olması, muhakemeden uzak bir neslin işaretçisidir. Entelektüel gerçeklik ürerinden bilgi sahibi olmakla, bilgelik arasında tercih yapmamızın zamanı geldi ve geçiyor. Çocuklarımız ikbal adına en büyük beşeri sermayemizdir. Formasyon sürecinde yapılan hatalar hayati sonuçları doğurabilir. Unutmamalıdır ki, hayatın provası yoktur! Başarılı bir nesle, nemelazımcılık duygusunu nasıl aşacağı, ekip ruhu, toplumuna ve edineceği mesleğe aidiyet duygusu aşılanmalıdır. Değişen dünyada beşer; sırasıyla tarım, sanayi, bilgi ve teknoloji aşamalarını ileri bir seviyeye getirmiştir. Bu nedenle kazanımlar sanatın incelmesinde, rekabet edebilir markalaşmada yatmaktadır. Nano-teknolojinin yaşandığı günümüzde nerede durmamız gerektiği iyi belirlemeliyiz. Beyin sermayemizi kanalize etmeliyiz. Edinilen bağımlılıklarımızla birlikte aile bağımlısı, sanal dünyanın kıvamında etrafında olup bitenlere bigâne kalan yeni bir kuşağın gerçekliğiyle karşı karşıyayız. Bu kuşağı iyi kanalize edebilirsek, yarınlar bizimdir. Yeni gençliğin yetiştirilmesinde bu sarmal ilişkilerin yanısıra gençliğimizin dünyasında değer algısını kodlamamak durumundayız. Gençlik bir taraftan hayatı idame etmek için akademik donanıma ve becerilere sahip olurken, diğer yandan kültürel değerlerimizin örüntüsüyle geliştirdiğimiz bizi biz yapan değerlerimizin güncel tutulması gerekmektedir. Değer, erdem, ahlak, etik, hukuk nedir gibi kavramlar benliklere yerleşmelidir. Dolayısıyla bu coğrafya hak ettiği saygınlığı yeniden yakalasın, böylece; bilim, sanat, edebiyat, felsefe, belagat, estetik derinlik gibi entelektüel kimliğine ulaşabilsin.?

Profesör Yılmaz, konferansını kitabında işleği ?Sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, tarafsızlık, adalet, hak gözetme, sorumluluk, yardımseverlik, alçakgönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, hoşgörü, empati, vefa? değer başlıklarına örnekler vererek tamamladı. Konferans sonrasında Profesör Yılmaz´a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Profesör Yılmaz konferansta yılda en fazla kitap okuyan üniversite öğrencisine Şahsiyet ve Değerler Eğitimi isimli kitabını imzalayarak hediye etti.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli