Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Özkök; Kızılırmak Aksaray a ya akacak, ya akacak

Özkök; Kızılırmak Aksaray a ya akacak, ya akacak

Özkök; Kızılırmak Aksaray a ya akacak, ya akacak

Eskil´in Kabataş köyünde mısır silajı hasadı ve tarla şenliğine katılan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök burada yaptığı açıklamada tarımın devam edebilmesi için, üretimin olabilmesi için tek kurtuluş Kızılırmak suyunun biran önce Aksaray´a  akıtılması gerektiğine dikkat çekti.

Düzenlenen Tarla Şenliğine Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aydın, HAYKOP Başkanı Kadir Yayar, Ticaret Borsası Üyeleri Tahir Esği, Halil Dinç, Üreticiler ve Çiftçiler katıldı.

Tarla Şenliğinde açıklamada bulunan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök şu ifadelere yer verdi.

"Şu anda çok iyi hazırlanmış bir organizasyonun içerisindeyiz. Başta kıymetli üyelerimizden, her zaman örnek teşkil eden Halil Dinç Beyefendi ve Aksaray´ın Çukurovası tabir ettiğimiz Eskilde üyemiz Tahir Esği´ nin mısır tarlasındayız. AGROMAR Mısır Tohumculuğu şirketi ile beraber ortaklaşa bir program düzenlemişler. Yaptıkları işin farkındalık yarattığını gördük. Yetiştirdikleri ürünü, ürünün kalitesini, rekoltesini de ortaya koyan çalışmaları bizzat yerinde inceleme fırsatını yakaladık. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz biz hep övünüyoruz. Aksaray tarımın başkenti Aksaray´ın da tarımsal anlamda Çukurovası Eskil diyoruz. Eskil ilçemiz ürettiği ürünler ile, ürettiği ürünlerin kalitesi ile her zaman farkındalık yaratmış ve bundan sonrada tarımı en iyi yaparak ve ileri götürerek güvendiğimiz üreticilerimiz olmaya devam edecekler. Eskil halkı her zaman Türk tarımını ileri götürmek için çok mücadele veriyor. Zor şartlarda yerin altından suyu çıkararak bu ürünü üretiyorsa ben kendilerini Ulubatlı Hasan misali burçlara bayrak diken üreticiler diye tabir ediyorum. Kendileri yerin altında biten suyumuzu damlama sistemine geçerek yani alternatif ürünleri de ortaya koyarak suyu en az nasıl kullanabiliriz diyerek damlama sistemi ile ürün yetiştiriyorlar. Kendilerini bundan dolayı da bir kere daha kutluyorum. Biliyorsunuz ki biz Aksaray Ticaret Borsası olarak önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız su sıkıntısını gördüğümüzden dolayı, inşallah iyi bir su projesi hazırladık. Çok yakın zamanda Cenap Aşçı Beyefendinin de bakan olması ile Aksaray´ımıza en kısa zamanda Kızılırmak havzasını Aksaray´ımıza akıtarak Aksaray´ın ve Eskil´in zengin olmasını ve Türkiye´nin kazanmasını sağlayacağız. Ben buradan Eskilli üreticilerimize çağrıda bulunuyorum her gelen siyasetçiye ve devlet yetkililerine Kızılırmak suyunun ne zaman getirileceğini sormanızı istiyorum. Çünkü bizim kurtuluşumuz sizin zenginliğiniz sadece Kızılırmak suyunun bu bölgeye aksaması ile gerçekleşecektir. Bu duygu ve düşünceler ile ürününüzün bereketli olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum" dedi.  



MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli