Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Özel gençlerden ?engelsiz defile?

Özel gençlerden ?engelsiz defile?

Özel gençlerden ?engelsiz defile?

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve Anneler Günü münasebetiyle özel çocuklara ve ailelerine özel, muhteşem bir program organize etti.

Hasibe Yazgı´nın ev sahipliğinde Kadın Koordinasyon Merkezi ve Aksaray Engelli Anneler Derneği işbirliğinde düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, ünlü sunucu ve yazar İclal Aydın, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, MHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Feyza Baydar, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt, Aksaray Engelli Anneler Derneği Başkanı Gülay Öztürk, şehit anneleri ve engelli anneleri ile özel çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Aksaray Belediyesi Müzik Grubunun mini konseri il başladı ve Kadın Koordinasyon Merkezinin bugüne kadar yaptığı hizmetleri içeren slayt gösterisi ile devam etti.

Rabiya Oruç adlı özel çocuk, anneler günü ile ilgili şiir okudu.

Bu arada Özel çocuk olarak adlandırılan genç kızlar, her zaman hayal ettikleri rüyalarını süsleyen gelinlikleri giyerek, podyuma çıktılar. Birbirinden güzel gelinliklerle podyumda gösteri yapan genç kızlar, kendilerini yetiştiren ve bugünlere getiren annelerine Anneler Günü çiçeği hediye ederken salonu dolduran herkes duygulandı.

Ünlü sunucu ve yazar İclal Aydın ise yaptığı konuşmada ?Bu güzel çocukları yetiştiren kıymetli anneler elleriniz kalbiniz dert görmesin inşallah. Dilerim evlatlarınızdan gülünüz. Dilerim bütün bu çabalarınız emeğiniz kabul olur. Onların o güzel sağlıklı günlerini hep beraber görürsünüz. Çocuk yetiştirmek çok zor ama sizler için çok daha zor. Çok sevdiğim bir hocam insan güne sadaka ile başlamalı demiş ama unutmamalısınız tebessümde bir sadakadır. Sadakadır insanı bütün beladan koruyan. O yüzden o güzel ellerinizden öpüyorum? dedi. İclal Aydın daha sonra kendi yazdığı bir eserini okuyup anlatarak salondaki davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Programa ev sahipliği yapan Hasibe Yazgı, Engelliler Haftası ve Anneler Günü programına katılmak için özel olarak Aksaray´a gelen İclal Aydın´a günün anısı olarak çiçek, plaket, tablo verdi.

Bu arada Anneler Günü dolaysıyla Şehit anneleri de unutulmadı. Vatan savunmasında ve terör operasyonlarında oğulları şehit düşen anneler, Anneler Günü öncesinde şehit annesi olmanın gururunu bir kez daha yaşadılar.

Ünlü sunucu ve Yazar İclal Aydın ile Hasibe Yazgı Anneler Günü dolayısıyla Aksaray´daki tüm şehit annelerine plaket vererek, anneler gününü kutladılar. Tüm Şehit annelerine şükranlarını sunarak ellerinden öptü.

Hasibe Yazgı, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Feyza Baydar´a kanser erken tanı konusunda yapmış oldukları çalışmalar ve programda yaptığı sunumdan dolayı Teşekkür ederek plaket verdi.

Öte yandan Kanser erken tanı konusunda yapılan çalışmaya katkı sağlayan Hayriye Yeşildağ´a da  teşekkür plaketi verildi.

Hasibe Yazgı daha sonra yaptığı konuşmada ?İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerimize Teşekkür ediyoruz. Çünkü kanser ön taramalarında birçok annemizi yavrularına kavuşturmuş oldular. Ön tarama ile hastaları tespit ederek daha sağlıklı anneler ve daha sağlıklı bireyler oluşmasını sağlamış oldular. Emeği geçen herkese Teşekkür ediyorum? dedi.

Aksaray Engelli Anneler Derneği Başkanı Gülay Öztürk ise böylesine güzel ve anlamlı bir programda özel çocuklara gelinlik giydirerek defile yapmalarını sağlayan ve ayrıca yine engelli anneleri ile şehit annelerini buluşturan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve değerli eşi Hasibe Yazgı hanımefendiye Teşekkür etti.

Hasibe Yazgı ise Engelli Anneler Derneği Başkanı Gülay Öztürk´e Teşekkür ederek plaket verdi.

Ünlü sunucu ve Yazar İclal Aydın ile Hasibe Yazgı, gelinlik giyerek defile yapan özel çocuklarla Anneler Günü pastasını birlikte keserek tüm annelerin gününü kutladı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise şehit annelerinin ellerini öperek, anneler gününü kutladı. Ayrıca gelinlik giyen özel çocuklarda Başkanla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli