Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Özel Çocuklardan Başkan Yazgı´ya Büyük İlgi

Özel Çocuklardan Başkan Yazgı´ya Büyük İlgi

Özel Çocuklardan Başkan Yazgı´ya Büyük İlgi

´21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla  AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından tüm Türkiye´de eş zamanlı organize edilen ?Engelsiz Türkiye İçin Evet´ isimli program, Kılıçaslan Parkı´nda bulunan Aksaray Belediyesine ait  Piramit Kafe´de gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanlığı ve Aksaray Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş ve çok sayıda özel çocuk ile aileleri katıldı.

Programa katılan çocuklarla tek tek ilgilenen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, özel çocukların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, ?Bugün özel çocuklarımızla beraberiz. Onlar özel çocuklarımız. Ailelerimizle birlikte çok güzel bir gün geçireceğiz. Ben katılımlarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız; bu güzel kardeşlerimizle beraber her zaman birlikte olduğumuzu, bunun farkında olduğumuzu, onların ihtiyaçlarını her zaman devletimizin hükümetimizin sonuna kadar yerine getirdiğini bir kere daha göstermek ve bu tür faaliyetlerde de biz belediye olarak hükümetimiz ile birlikte çalışmalarla birlikte sürdürüyoruz.´´Dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise ?Burada özel çocuklarımız ile beraberiz. Onları anlamaya ve onların bizleri anlamasına çalışıyoruz. Onların eğlenmesini, sosyalleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye´de engelliler politikası bizim hükümetlerimiz döneminde gündeme geldi esasen. Anlamını buldu ve çağdaş standartlara kavuştu. Onların fıtraten, doğuştan getirdikleri özelliklerinin topluma uyum sağlamalarını kolaylaştıracak düzenlemelerin kamu tarafından yapılması, bu yolda yürümekten tutun da televizyon seyretmeye, kitap okumaya kadar yetişmelerini, eğitimlerini, sosyal hayatlarını, sosyal güvenlikleri gibi bütün bunlarla ilgili çok geniş bir düzenlemeler seti esasen pey der peyi olarak bizim hükümetimizin döneminde yapıldı. Şu anda rahatlıkla söyleyebiliriz ki, engelli. Özel kardeşlerimiz hususunda Türkiye dünya standartlarının üstünde? şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından özel çocuklar müzik eşliğinde şarkı söyleyip oyunlar oynayarak  gönüllerince eğlendi.

 Başkan  Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş çocuklarla birebir ilgilenerek  onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Özel çocukların velileri böyle güzel bir organizasyon gerçekleştiren ve kendilerini yalnız bırakmayan  başta Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve tüm emeği geçenlere Teşekkür ettiler.

 



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false