Aksaray

30.04.2024

  • İMSAK 04:08
  • GÜNEŞ 05:41
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:41
  • YATSI 21:07

MÜTEFEKKİR ARTIK SCOPUS’TA

MÜTEFEKKİR ARTIK SCOPUS’TA

MÜTEFEKKİR ARTIK SCOPUS’TA

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesinin uluslararası akademik ve hakemli dergisi Mütefekkir, bilimsel anlamda evrensel bir prestije sahip özet ve atıf indeksi Scopus’ta taranmaya başlandı.

Türkiye genelinde ilahiyat ve İslami ilimler alanında Scopus’ta yayın yapan beş dergi bulunuyor. Bu dergilerin bir kısmı Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri yayınlanan köklü dergiler. 2014 yılında hem elektronik hem de basılı ortamda yayın yapmaya başlayan Mütefekkir, henüz 10’uncu yılını doldurmadan bu köklü dergiler arasına girmeyi başardı. ASÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, 2018 yılında göreve geldiklerinde Mütefekkir’in potansiyelini daha da geliştirmek adına çeşitli planlamalar yaptıklarını ifade etti. Derginin, dokuzuncu sayıyla birlikte TÜBİTAK TR Dizinde taranmaya başlandığını anımsatan Prof. Aygün, “Bir süredir Scopus’la yazışmalarımız devam ediyordu. Scopus İçerik Seçimi ve Danışma Kurulu (CSAB) Mütefekkir’i kalite, kurumsal yapı, yazım politikası ve uluslararası potansiyel açısından inceledi ve kısa süre önce indeks taraması yapılmasına karar verdi. Süreç, dergimizin geldiği akademik seviyeyi göstermesi bakımından çok değerlidir” dedi. Mütefekkir Dergisi’nin Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yayımlandığını ve içeriğini genelde dini araştırmaların, özelde ise İslami ilimler alanında yapılan bilimsel çalışmaların oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Necmettin Aygün, “Mütefekkir aynı zamanda Ortadoğu ve Osmanlı ile din kültürü ve ahlâk bilgisi eğitimi gibi uzmanlık alanlarındaki araştırmaları da yayımlıyor. Haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanan Mütefekkir, açık erişimli bir dergi ve yayın sürecinin hiçbir aşamasında yazarlardan herhangi bir ücret talep etmiyor” dedi. Dekan Aygün, dergi Editörü Doç. Dr. Şuayip Karataş ile Araştırma Görevlisi Osman Durmaz’a özverili çalışmaları, ASÜ Rektörlüğüne ve şehirdeki diğer paydaşlara da yayınlara sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Scopus’un akademik yayınları derleyen, özet ve tam metinleri araştırmacılarla paylaşan ve atıf analizi yapan en büyük ve en saygın uluslararası veri tabanlarından birisi olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Mütefekkir’in böylesi önemli bir platformda taranacak olmasının çok kıymetli olduğunu söyledi ve sürece emek veren herkese teşekkür etti.



Vali Çiçek’ten şampiyon takıma 100 bin lira ödül
KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Tarih eğitiminde köklü değişiklik
Et ve Süt Kurumu'ndan 'hijyen' açıklaması
H-ÜFE aylık ve yıllık arttı... Yapımcılık hizmetlerinde artış
Ocak-Mart'a ilişkin enflasyon düzeltmesi yapılmayacak
Simit fiyatına 'Ticaret' onayı zorunluluğu
İletişim'den Oktar Örgütü ile ilgili açıklama
Mahzen-35'te 46 gözaltı!
Enflasyonla mücadele adımı... Tavuk eti ihracatına kısıtlama!
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Kocaeli Şehir'den 1 yılda 2 milyon hastaya hizmet
1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10100,63%0,18
  • DOLAR

    32,36% -0,19
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,66% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3859,46% -1,22
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı