Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

MÜSİAD ; Birlikten Kuvvet Doğar !

MÜSİAD ; Birlikten Kuvvet Doğar !

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray şubesi, ?Birlikten Kuvvet Doğar

     Müstakil  Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray şubesi, ?Birlikten Kuvvet Doğar? anlayışından hareketle, üyeler arasında iş birliği ve ortak yatırım çalışmaları başlattı.

     MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Abdulkadir Karatay yaptığı açıklamada; ? MÜSİAD Aksaray şubesi olarak ?Birlikten Kuvvet Doğar? anlayışı çerçevesinde üyelerimiz arasında iş birliği ve yatırım imkanlarını değerlendirecek bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Aksaray ekonomisinde atıl olarak dolaşan mevcut sermayenin, katma değer  ve istihdam oluşturan   yatırımlara dönüşmesi gerekmektedir.  Daha önce gündeme taşıdığımız ?2023 Vizyonu Aksaray İhracat Hedefine? ulaşma yolunda,  verimli ve doğru yatırımların yapılması gerektiğini düşünüyoruz.  Yönetim Kurulumuz, bu kapsamda olmak üzere  Organize Sanayi  Bölgesindeki  firmaları ziyaret ederek, faaliyetleri ve üretim kapasiteleri hakkında bilgilenmek, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak, işbirliği imkanlarını araştırmak, yaşadıkları sorunları yerinde belirlemek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla bu  çalışmayı başlatmıştır. Bu amaçla üyelerimizden oluşan bir heyet oluşturulmuştur? dedi.

 

İlk Ziyaret ?Doğuş Çay? Firmasına;

     MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Abdülkadir Karatay sözlerine şöyle devam etti:

? Yukarda belirttiğimiz amacımız doğrultusunda ilk ziyaretimizi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren, patates ve mısır cipsi üreten ?Doğuş Çay? firmasına gerçekleştirdik. Fabrika yöneticilerinden karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Aldığımız bilgiler doğrultusunda,  yaklaşık 400 çalışanı olan firmanın,  fabrika sahası içerisinde üç ayrı tesisi olduğunu, cips üretiminin yanı sıra  şeker paketleme ve patates depolama tesislerinin de olduğu bilgisini aldık. Firma yetkilileri özellikle nitelikli iş gücü konusunda sıkıntı çektiklerini, firma içerisinde verdikleri eğitimlerle bu sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarını belirttiler. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesindeki zamansız ve plansız elektrik kesintileri ve bölgenin alt yapı sorunlarının üretimde aksamalara sebep olduğu bilgisini ileterek bu konuda yetkililerden acil çözüm beklediklerini ilettiler.

     Fabrika yetkilileri ile yapılan görüşmede, özellikle ham madde girdisi olan patates ve mısır üretiminin, bölgemizde üretim potansiyeli gündeme geldi. Ancak temel sorunun toprak yapısı ve su olduğu bir kez daha dile getirildi. MÜSİAD olarak daha önceki çalışmalarımızda da gündeme getirdiğimiz, büyük bir tarım potansiyeline sahip olan Aksaray?ın en temel sorunlarından birisinin ?su? sorunu olduğu, tartışmasız bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır.  Ayrıca Aksaray için en temel gereksinmelerden birisi de yük treni taşımacılığıdır.  ?Lojistik Merkez? çalışmasının acilen başlatılması gerektiği ortaya çıkmıştır. Şu anda büyük bir hızla yatırımcı çeken Aksaray, lojistik sorunlarını giderdiğinde bölgenin lideri olmaya adaydır. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşları ortak çalışmaya davet ediyoruz.

 

     MÜSİAD heyetini, sıcak ve samimi bir ortamda karşılayarak ağırlayan fabrika yöneticilerimize ve bölgemize yatırım yaparak istihdam sağlayan sahiplerine, MÜSİAD Aksaray şubesi olarak teşekkürlerimizi sunuyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz? diyerek sözlerini noktaladı.



Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli