Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

MÜSİAD Aksaray Başkanı Eyüp Dağdaş KUDÜS´te

MÜSİAD Aksaray Başkanı Eyüp Dağdaş KUDÜS´te

MÜSİAD Aksaray Başkanı Eyüp Dağdaş KUDÜS´te

MÜSİAD Aksaray Başkanı Eyup Dağdaş ve beraberindeki heyet, Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla Filistin´e gitti. ?MÜSİAD olarak, ilk kıblemize sahip çıkıyoruz. Mescid-i Aksa´yı karanlıktan aydınlığa çıkaracak kandilin bir damla yağı olmalıyız? diyerek tüm dünyaya çağrı yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray Başkanı EyupDağdaş, İsrail´in Filistinlilere yönelik haksız yasak ve sınırlamalarına tepki göstermek ve Filistinlilere destek vermek amacıyla iş adamlarından oluşan bir heyetle Kudüs´e gitti. Heyet, ilk gün El Halil Şehri´nde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. İkinci gün ise, Hz. Ömer Camii, El-Halil Kapısı ve Burak Mescidi ziyaretlerinin ardından Mescid-i Aksa´da Cuma Namazı kıldı.

Dağdaş,?İsrail´in, tüm Müslümanlar için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa´da ibadet özgürlüğünü kısıtlamasını kabul etmiyoruz. MÜSİAD olarak, ilk kıblemize sahip çıkıyoruz. İstanbul´da, Beyazıt Meydanı´nda nasıl toplandıysak, Mescid-i Aksa´da da böyle toplanalım demiştik; bugün buradayız. Filistinli Müslüman kardeşlerimizle Cuma Namazımızı kıldık.

?Aksa´yı karanlıktan aydınlığa çıkaracak kandilin bir damla yağı olmalıyız?

Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa´yı bağrında barındırıyor. Peygamber Efendimiz (SAV) burada bütün Peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah´ın (C.C.) huzuruna buradan çıkmıştır. Aksa dolayısıyla sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır.

Yalnız İsrail değil, tüm dünya bilmelidir ki, bu değerimize, bu emanetimize, Müslümanlar olarak her zaman sahip çıkacağız. Bedenlerimiz her gün burada olmayabilir; fakat biz bütün kalbimizle, bütün varlığımızla burada, bu topraklardayız. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisinde: "Eğer Mescid-i Aksa´ya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin" buyurmuş. Biz de Mescid-i Aksa´yı karanlıktan aydınlığa çıkaracak kandilin bir damla yağı olmalıyız.

Tüm dünya, yapılan bu haksızlığa, zulme ses çıkarmalı, tepkisini göstermelidir. Biz bunun için de var gücümüzle çabalayacağız. Filistinli kardeşlerimizden, İsrail´in zorbalığına gösterdikleri direnişte desteğimizi eksik etmeyeceğiz. Buradan, Türkiye´deki tüm kardeşlerime, iş dünyası ve STK´ların temsilcilerine çağrıda bulunuyorum; gelin, Mescid-i Aksa´ya hep birlikte sahip çıkalım.?



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli