Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Muhtarlar ve STK´lardan referandumda ´evet´ çağrısı

Muhtarlar ve STK´lardan referandumda ´evet´ çağrısı

Muhtarlar ve STK´lardan referandumda ´evet´ çağrısı

Aksaray´da sivil toplum örgütleri ve köy muhtarları bir araya gelerek anayasa değişikliliğinin oylanacağı referandumla ilgili evet çağrısında bulundu.
Aksaray´da sivil toplum örgütleri ve köy muhtarları anayasa değişikliğinin onaylanacağı referandumla ilgili toplantıda bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından Ankara Caddesi üzerinde bir araya gelen STK başkanları ve muhtarlar, referandumda top yekun olarak evet kararı aldıklarını belirterek, evet çağrısında bulundu.
Kazıcıktol Köy Muhtarı Emin Koçak, 84 Köy muhtarı ile toplantı yaptıklarını ve top yekun evet dediklerini belirterek, ülkenin birlik ve beraberliği için hür iradeyle evet çağrısında bulundu. Muhtar Koçak, ?Biz Aksaray olarak evet diyoruz. Aksaray merkeze bağlı 84 köy muhtarımızla birlikte Türkiye lideri Cumhurbaşkanımızı Allah izin verirse yarın coşkulu bir şekilde karşılayacağız. Meydanda 60 bin civarında vatandaşımızla dolduracağız. Biz, ülke sevdalısı, Türkiye sevdalısı bir liderin peşindeyiz ve peşinde olacağız. 15 Temmuz ruhuyla ülkemizin birliği, beraberliği, çocuklarımızın geleceği için köy muhtarları olarak Aksaray´da evet diyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi 2 başlılıktan bizi kurtaracak. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde milletvekillerimizin almış olduğu kararı halka sundular. Biz Türkiye´de halkımız ile birlikte hür iradeye dayanarak oyumuzu kullanacağız. İçimizdeki vatan hainleri, dünyadaki bizimle uğraşan insanlara karşı top yekun Allah´ın izniyle halkın dediği olacak" dedi.

"Bu istiklal ve istikbal mücadelesi"
Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise, bu referandumun istiklal ve istikbal mücadelesi olduğunu belirterek, ?84 köy muhtarımızla birlikte bugün toplantı yaptık. Muhtarlarımızın hepsinin ortak fikri Nisan ayında yapılacak referandum da evet olacaktır. Sebebi, 15 Temmuz hain FETÖ girişimi, arkasından ekonomik suikastlar, sonra canlı bombalar, silahlı terör örgütlerinin ülkemize saldırması, dünyadaki belli başlı güç odaklarının ülkemizi dize getirmeye çalışması bizi bu noktaya getirdi. Biz tarih boyunca hiç diz çökmedik. Bundan sonra da bize diz çöktüremeyecekler. Başta, baş komutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın arkasında, onun liderliğinde inşallah bu şer odaklarına karşı ciddi bir mücadele verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Bu referandum ile birlikte inşallah ülkemizin yolu açılacak. Bu bir istiklal ve istikbal mücadelesi. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin mücadelesidir. Eğer bugün biz bu kararlarda dik durup Cumhurbaşkanımızı desteklemezsek yarın bunların hesabını veremeyiz. Bugün evet demezsek bundan sonraki süreçte bizi çok ciddi sıkıntılar beklediğini düşünüyoruz. O yüzden biz milli meselede hep birlikte milli mücadele ruhuyla inşallah referandum da evet diyeceğiz? diye konuştu.



Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli