Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Minik Öğrenciler, Trafik Kuralları Konusunda Bilinçlendirildi

Minik Öğrenciler, Trafik Kuralları Konusunda Bilinçlendirildi

Kanber Gülizar Demir İlkokulu 1/ B sınıfındaki minik öğrencilere Trafik Eğitmeni Polis Memuru Mustafa Turan, tarafından trafik dersi verildi.

Aksaray’da öğrencilere Trafik dersi verildi. Kanber Gülizar Demir İlkokulu 1/ B sınıfındaki minik öğrencilere Trafik Eğitmeni Polis Memuru Mustafa Turan, tarafından trafik dersi verildi.

Aksaray Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Mustafa Turan, öğretmen Dudu Karakaya’nın 1/B sınıfındaki minik öğrencilerine trafik dersi verdi.

Trafik Polisi Mustafa Turan, minik öğrencilere servis araçlarına biniş ve inişlerde, karşıdan karşıya geçerken neler yapılması gerektiği, okula gidiş ve gelişlerinde trafikte karşılaşacakları hareketleri ve bu konuda neler yapılması gerektiğini tüm detayları ile anlattı.

Turan, çocukların araçlarda ön koltuklara binmemeleri, bisikletlere binerken dikkat etmeleri gereken tüm trafik kurallarını birinci sınıf öğrencilerinin anlayacakları şekilde yaşanmış olayları örnekler vererek anlattı.

Oldukça verimli geçen ders sonrası Eğitmen Trafik Polisi Mustafa Turan,36 minik öğrenciye Emniyet tarafından hazırlanan trafikle ilgili boyama kitabı ve boya kalemi hediye etti.

 

Sevgili Çocuklar, Trafik Kurallarını Biliyor musunuz? Ve Kurallara Uyuyor musunuz?

Trafikte Dikkatinizi Dağıtmayın!

Trafikte yaya olarak bulunmak risktir. Bu risk karşıdan karşıya geçişlerde daha da artmaktadır. Karşıdan karşıya geçişlerde asla dikkatinizi dağıtmamalı, kaçmadan hızlı bir şekilde geçmeli ve gözünüzü trafikten ayırmamalısınız.

Trafikte başka bir şeyle uğraşır ve dikkatinizi dağıtırsanız size doğru gelen bir tehlikeyi zamanında fark edemezsiniz. Bu durumda kendinizi sakınamaz ve tehlikeden uzak duramazsınız.

Servise Binmek ve İnmek;

Servis aracına binerken karşıdan karşıya geçmeniz gerektiğinde, araca hemen binmek için ya da geç kaldığınızda araca yetişmek için yola aniden ve koşarak çıkmamalısınız.

Ayrıca servis araçlarından indikten sonra karşıya geçmek için acele etmemeli ve koşarak yola çıkmamalısınız. Çünkü gelen diğer araçlar sizin yola çıktığınızı görmeyebilirler.

Karşıdan Karşıya Nasıl ve Nereden Geçmeliyiz!

Okula giderken, eve dönerken ya da oynamak için parka giderken yollarda karşıdan karşıya geçmeniz gerektiğinde yayalar için ayrılmış olan üst geçitler, alt geçitler, yaya geçitleri ve okul geçitlerini kullanmalısınız. Eğer geçeceğiniz yer alt veya üst geçit değilse ya da geçit olmayan bir yerden geçmek zorundaysanız karşıya geçerken önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakarak geçmelisiniz.

Kırmızı ışık yayalar için yandığında lütfen karşıdan karşıya geçmeyiniz. Karşıdan karşıya geçişlerinizi, size yeşil ışık yandığında, araçların hepsinin durduğundan emin olup sürücülerle göz göze gelerek, kontrollü şekilde yapınız.

Araç İçerisinde Emniyet Kemerinizi Takın!

Araç içerisinde emniyet kemeri takmak olası kazalarda araçtan dışarı fırlamanızı ya da araç içerisinde savrularak başınızı veya vücudunuzu bir yerlere çarpmanızı ve yaralanmanızı engeller.

Hareket eden bir araçta emniyet kemeri takmazsanız kaza olduğunda 50 kat fazla bir ağırlıkla cama doğru fırlarsınız.

Herkes Kendi Yerine

Eğer 12 yaşından küçükseniz yeriniz arka koltuk. Ayrıca arka koltukta otururken de yaşınıza göre yükseltici ya da özel çocuk koltuklarında oturmalısınız.

Önde büyüklerinizin kucağında ya da yalnız başınıza oturmanız bir kaza anında aracın dışına fırlamanıza neden olabilir.

Araç içerisinde herkes kendi yerinde oturmalıdır. Sizin yeriniz arka koltuktaki özel koltuğunuz ya da yükselticinizdir.” diyerek çocukları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

 



Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli