Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Mehmet Akif Ersoy ASÜ de düzenlenen panelle anıldı

Mehmet Akif Ersoy ASÜ de düzenlenen panelle anıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi’nde “Vefatının 78’inci Yıldönümünde Mehmet Akif’i Anma

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi’nde “Vefatının 78’inci Yıldönümünde Mehmet Akif’i Anma” isimli bir panel düzenlendi. Panelde Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri ve düşünceleri konuşuldu.

 

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panelde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Mehmet Akif Ersoy’un örnek alınacak abidevi şahsiyetlerden birisi olduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele sırasında yazdığı şiirler ve verdiği vaazlarla askerlerin maneviyatını kuvvetlendiren Mehmet Akif Ersoy’un, Anadolu insanının içinde bulunduğu bütün olumsuz şartlara rağmen moralini bozmayıp cepheye koşmasında, cephedeki askerlere yardım etmesinde rol oynayan bir isim olduğunu belirtti. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını “Milli Mücadele Öncesi” ve “Milli Mücadele Sonrası” diye ikiye ayırmanın mümkün olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Acar, “Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan sonra, özellikle yeni dönemde atılan bazı adımlar sonrasında, o zamanki iktidar elitleriyle görüş ayrılığına düşmesinden dolayı biraz gözden çıkarılmış bir şahsiyettir. Bundan dolayı ömrünün son dönemlerini gönüllü sürgün hayatı yaşayarak Mısır’da geçirmiş, ancak son aylarında tedavi amacıyla ülkesine dönebilmiş bir insandır. Mehmet Akif’i sadece şair kimliği ile tanımayalım. O şiirlerinde aynı zamanda felsefe yapan bir insandır. Ahlâkı, erdemi, çok çalışmayı, dünya ilimlerini ihmal etmemenin önemini, batıyla aramızdaki mesafeyi kapatmak için neler yapılması gerektiği gibi konuları şiirlerinde ustalıkla işlemiştir. Safahat bu anlamda bir deryadır” dedi. Acar sözlerini Akif’in “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiirini okuyarak tamamladı.

 

Rektör Acar’ın açış konuşmasının ardından Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu, Doç. Dr. Taner Aslan ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şen sunumlarını gerçekleştirdi. Paneli Başsavcı Gürhan Aktaş, akademisyenler ve öğrenciler ilgiyle takip etti. Panelistler konuşmalarının içinde Akif’in eserlerinden örnekler de sundu. Panelin sonunda Rektör Acar, panelistler Prof. Kolcu ve Yrd. Doç. Dr. Şen arasında Akif’in farklı bakış açılarından nasıl farklı yorumlanabileceği konusunda tatlı bir tartışma yaşandı. Öğrencilerin heyecanla takip ettiği bu tartışma, ASܒnün farklı görüşlerin rahatça dile getirilebildiği özgür bir üniversite olduğunun en güzel göstergesi oldu. Panel sonunda panelistlere “Teşekkür Beratı” takdim edildi.

 



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false