Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

MEGİP Projesine Yoğun İlgi;120 Kişi İş Başı Yaptı

MEGİP Projesine Yoğun İlgi;120 Kişi İş Başı Yaptı

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

MEGİP KAPSAMINDA 120 KİŞİLİK İSTİHDAM

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hazırlanan 100 günlük icraat programı kapsamında istihdamın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile çeşitli sektörlerde MEGİP istihdam garantili kurslar kapsamında 120 kişi istihdam edildi. Protokol kapsamında işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü talepleri karşılanması hedeflenmektedir. MEGİP projesi ile özel sektör işverenleri ile sigortalı sayısının yarısı kadar işgücü yetiştirmeye yönelik %50 istihdam garantili kurslar açılmaktadır.

MEGİP Projesine Yoğun İlgi

Aksaray Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitimi bir arada verildiği yeni sistemi hayata geçirdi. Mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını kombine eden yeni bir sistem hayata geçiyor. Mesleki eğitim ve beceri geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamındaki uygulama iki yıl sürecek olup TOBB -İŞKUR arasında imzalanan protokol çerçevesinde işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacı talebi Aksaray´da İŞKUR, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası tarafından toplanarak değerlendirilmektedir.

AVUÇTEKİN TEKSTİLDE 25 KİŞİ İŞBAŞİ YAPTI

Bugün OSB de faaliyet gösteren farklı sektörlerde megip projesine bir yenisi daha eklenerek Avuçtekin tekstil ile 25 kişilik protokol imzalandı. Böylelikle bir ayda 120 kişi MEGİP kapsamında istihdam edildi. MEGİP kapsamında katılımcılar yeni bir meslek öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

MEGİP İLE HEM MESLEK HEM GÜNLÜK 61.65 TL HARÇLIK

Kursiyerlere eğitim süresi boyunca günlük 61,65 TL ücret ödenecek olup ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Kurslar 160 fiilli günü geçmeyecek şekilde en fazla 8 ay süreyle düzenlenecektir. 

Hedefimiz işverenlerimizin nitelikli işgücü ihtiyacının MEGİP kapsamında karşılanması Böylelikle kursiyerlerimize yeni bir meslek deneyimi kazandırmak ve ara eleman ihtiyacını bu sistem ile karşılamaktır. Bu proje iş arayanlar ve iş verenler açısından özel bir proje olup önce meslek sonra iş garantisi sunmaktadır.

100 GÜNLÜK EYLEM PLANINA AKSARAY´DAN TAM DESTEK

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda açıklanan 100 günlük Eylem planında yer alan Türkiye geneli 1000 kişilik MEGİP projesinin yaklaşık onda biri Aksaray tarafından karşılanmış olacaktır. Hedef kısa sürede 200 kişilik Megip projesini sağlayarak Türkiye geneli hedefin beşte birini Aksaray´dan karşılamak olacaktır.

MEGİPTE İSTIHDAMIN %95´İNİ KADINLAR OLUSTURDU

Aksaray çalışma ve iş kurumu verilerine göre Türkiye´de en fazla kadın istihdamı gerçekleştirilen ilk 5 il arasında yer almaktadır.Aktif işgücü programları da kadınlara daha fazla yer verilmektedir. İŞKUR tarafından düzenlenen programlarda kadınlar istihdamda daha fazla yer almaktadır.Böylelikle Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedefleri arasında yer alan kadınların istihdama katılım oranını %41 düzeyine çıkarmak için dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınlara daha fazla yer verilmektedir.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false