Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Köy okullarına kitap ve oyuncak dağıtıldı

Köy okullarına kitap ve oyuncak dağıtıldı

Aksaray`da, Topluma Hizmet Projesi kapsamında şu ana kadar toplanılan 2 bin kitap ve bin oyuncak, ihtiyaç sahibi okullardaki minik öğrencilere dağıtıldı.

Aksaray`da, Topluma Hizmet Projesi kapsamında şu ana kadar toplanılan 2 bin kitap ve bin oyuncak, ihtiyaç sahibi okullardaki minik öğrencilere dağıtıldı. 
Aksaray Barosu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği kapsamında, kent merkezindeki adliye ve 2 alışveriş merkezinde kitap ve oyuncak evleri kuruldu. "Topluma Hizmet Projesi" kapsamında toplanılan 2 bin kitap ve bin oyuncak farklı zamanlarda belirlenen ilk ve orta dereceli okullarda dağıtımı gerçekleşti. En son toplanılan kitaplar, Taşpınar beldesinde aynı adı taşıyan ilk ve ortaokulundaki oluşturulan kütüphaneye yerleştirilirken, toplanılan oyuncaklar düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı.
Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulanan projeyle ihtiyaç fazlası kitap ve oyuncakların ihtiyaç sahibi öğrencilere verildiğini söyledi. Aksaray Adliyesi ve iki alışveriş merkezinde kitap ve oyuncak evlerinin kurulduğunu aktaran Bozkurt, "Vatandaşlarımız ilgi gösterip bu kutuları doldurdu. Sonra da ASÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kitap ve oyuncakların dağıtımı yapılacağı okulları belirledi. Kitap ve oyuncakların bir kısmı dağıtıldı. Dağıtılmaya da devam ediyor" şeklinde konuştu.
Bozkurt, toplanılan kitap ve oyuncakların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmasında son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Amacımız, çocuklarımız kitap okusun güzel yetişsinler. Okuyan bir genç nesil yetişsin. Buna az da olsa katkı sağladıysak mutluluk duyarız. Yaklaşık iki bine yakın kitap var. Kitapların yanında evlerde kullanılmayan oyuncaklarda buradaki küçük çocuklarımıza dağıtıldı. Çok güzel bir kütüphane oldu. İnşallah tüm çocuklarımız için çok yararlı olur. Yaklaşık bir yıldır kumbaralarımız var, dolunca boşaltıyoruz. İhtiyaç sahibi okullara dağıtıyoruz. Çağrımıza devam ediyoruz. Kitapları varsa, oyuncakları varsa ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşacaktır. O konuda bizlere güvensinler" dedi.
ASÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar ise, küçük fikirlerin büyük iyiliklere sebebiyet olabildiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "ASܒde yeşeren bir fikir, bugün ete kemiğe büründü. Taşpınar beldemizdeki ilkokula bir kütüphane oluşturmuş olduk. Öğrencilerimiz bu sayede derli toplu bir kütüphaneye kavuşmuş oldu. Bizde öğretmen ve öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşmak üzere buraya geldik. Onların sevincine ortak olduk."
Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, kurum ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli