Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Koçaş tan Aksaray Üniversitesine manevi isim önerisi

Koçaş tan Aksaray Üniversitesine manevi isim önerisi

Koçaş tan Aksaray Üniversitesine manevi isim önerisi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ilimiz tarihinin manevi mimari olan Somuncu Baba´nın isminin Aksaray Üniversitesine verilmesi noktasında çalışmaların yapılacağını ve bu nokta da tüm kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Osmanlı Coğrafyasının manevi mimarlarından Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba, başta Hacı Bayram-ı Veli olmak üzere birçok talebe yetiştirirken, Somuncu Baba´nın isminin üniversiteye verilmesi noktasında açıklamalar yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; ? 10 Bin yıllık kadim tarihimizin manevi mimarları arasında yer alan Somuncu Baba´nın isminin üniversitemize verilerek Aksaray Üniversitesinin adının ?Aksaray Somuncu Baba Üniversitesi? olması noktasında çalışmalara başlayacağız. 

 Manevi mimarların isimlerinin yaşatılmasında her zaman büyük rol oynayan Cumhurbaşkanımıza ve Yüksek Öğrenim Kurulumuza konu ile ilgili girişimlerin başlatılmasını talep edeceğiz ama bu çalışmanın ilimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, siyasilerimizin ve vatandaşlarımızın desteği ve birlikteliği ile gerçekleşeceğini biliyoruz.

Kamuoyununda bildiği üzere geçtiğimiz yıllarda Aksaray´da Somuncu Baba Sempozyumu Tarih Bilimcileri ve Profesörlerin katılımı düzenlendi. Sempozyuma katılan tarihçiler ve Profesörler Somuncu Baba Hazretlerinin kabri şeriflerinin ilimizde olduğu kanıtları ile ortaya koydu.  Resmi kaynaklara göre Somuncu Baba´nın kabri şerifleri Aksaray´da olduğu bilinse de Malatya Daren´inde Somuncu Baba isminin Aksaray Üniversitesine verilmesine karşı çıkabileceğini göz önünde bulundurduğumuzdan sadece Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Üniversitemizin girişimleri ile Somuncu Baba isminin üniversite verilmesi kolay olmayacaktır. Bu yüzden ilimizin siyasi partilerinin temsilcilerinin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın idari amirlerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın kamuoyu oluşturarak bu nokta da kararlı olduğumuzu göstermemiz gerekir.

Son yıllarda sanayi sektöründe ciddi atılımlar gerçekleştiren ve bölgede hızla büyüyen ilimizin, manevi mimari olan Somuncu Baba Hazretlerinin ismini üniversitemiz ile yaşatacağız. Onun bizlere bıraktığı manevi miras paha biçilemez.  Kamuoyunun da bildiği üzere Aksaray Belediyemizin katkılarıyla önümüzde aylarda ? Somuncu Baba Aşkın Sırrı ? filmi vizyona girecek ve ülkemizde Somuncu Baba Hazretlerinin hayatı sinema filmi ile insanlara aktarılacak.

  Bugün ülkemiz de birçok Üniversitemizin isimleri ülke tarihinde önemli izler bırakan siyasilerin, bilim adamlarının ve ilim insanlarının ismi ile anılmaktadır. Bizlerde Aksaray üniversitemizin isminin Aksaray Somuncu Baba Üniversitesi ile anılmasını istiyor bu nokta da kamuoyunun desteği ile çalışmaların başlatılmasını diliyoruz? Dedi.

 

 

 

 



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false