Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Koçaş Ortaköy e Müjdeyi Verdi

Koçaş Ortaköy e Müjdeyi Verdi

Koçaş Ortaköy e Müjdeyi Verdi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen geleneksel bölge toplantıları Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerinin katılımı ile Ortaköy´de gerçekleşirken, toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş´ın müjdesi damga vurdu.

Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerini ortak bir şekilde kapsayacak İhtisas Sanayisinin yapılması için gerekli çalışmaların başladığı müjdesi davetliler tarafından sevinçle karşılandı.

Toplantıya Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can, Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut ÜTÜK, Ağaçören Kaymakamı Erkan Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Köy Muhtarları ve çok sayıda sanayici katılım gösterdi.

ORTAKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÜTÜK ?  ATSO ORTAKÖY´E BÜYÜK ÖNEM VERİYOR?

Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş´ın göreve gelmesi ile birlikte ATSO´nun sanayide yükselişe geçtiğini ve ilçelerdeki toplantıları geleneksel hale getirerek buradaki üyeleri unutmadığını belirtirken, Ortaköy Sanayicisinin her şeyi hak ettiğini ve bölge de kurulması planlanan İhtisas Sanayinin gerçekleşmesi durumun da Ortaköy´ün Türkiye genelinde sanayi ilçeleri arasında olacağını belirtti.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının Ortaköy´e büyük önem verdiğinin altını çizen Belediye Başkanı Mahmut ÜTÜK, bölge toplantılarının ilçelerde sık sık yapılarak bölge sanayicisinin sıkıntılarının bire bir yetkililer tarafından dinlenmesi gerektiğini bu nokta da ATSO´nun yapmış olduğu bu toplantıların son derece önemli olduğunu dile getirirken Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kuruluna çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ORTAKÖY KAYMAKAMI MUSTAFA CAN ? BİRLİKTELİK BAŞARIYI GETİRİR?

Geçtiğimiz aylar içerisinde Ortaköy Kaymakamlığına atanan ve göreve başlayan Kaymakam Mustafa Can, birlikteliğin başarıyı beraberinde getirdiğini dile getirirken yapmış olduğu konuşmada; Ortaköy´de göreve başladığım günden bu yana ilçemizin gelişmeye açık olduğunu ve büyümek için her türlü yeterli kaynağın bulunduğunu kısa sürede görme imkanım oldu.  Tabi ki bir şeyler yapılmak ve ilçe adına çalışmalar yürütülmek gerekiyorsa bu çalışmalara devlet kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra ilçe esnafının ve halkının da ilgi ve alaka göstermesi gerekir.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası bugün Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimizi buluştururken bize de güzel bir mesajı iletmiş oldu. Bu durum gittiğiniz her yer de aynıdır. O yüzden ben bütün ilçemizden birlik ve beraberliğe önem vermesini Ortaköy´ü birlikte bir yerlere getirmesini istiyorum. Bu güzel toplantıyı düzenleyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum? Dedi.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ ? İHTİSAS SANAYİ KURMAK HAYALİMİZDİ?

Ortaköy´e ihtisas sanayisinin kurulmasının göreve geldiği günden bu yana hayali olduğunu ve bölge sanayisini bu proje ile yükselişe geçeceğine inandığını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; ?bölge istişare toplantıları şehrin genel olarak sorunlarını ve problemlerini en net şekilde ortaya çıkaran ve insanların söylemek istediklerini yetkili mercilere ulaşmasını sağlamak için önemli organizasyondur.  Her geçen gün Aksaray sanayisi mesafe kat ederken ilçe sanayilerini de bu gelişmelere ortak etmek gerektiğinin kanaatindeyim.

 

Biliyorsunuz ki bir şehir merkezi olarak sanayide belirli bir seviyede ilerleme gösterir ve o seviyede ilerler siz ilçe sanayisini de merkez sanayisine dâhil edip ilçeleri şehirden ayrı düşünmez iseniz o şehrin sanayisi yukarıları doğru hızlı bir şekilde ilerler. Bizler bunun bilincinde olduğumuz için bugün burada sizlerle birlikteyiz. İstiyoruz ki Aksaray sanayisi ne kadar büyüyor ise Ortaköy Ağaçören ve Sarıyahşi sanayisi de o kadar büyüsün. Bu yüzden sizlerden isteğimiz odamızın çalışmalarına projelerine ve her şeyden önemlisi ATSO meclis ve yönetim kurulu ekibinin çalışmalarına manevi anlamda destek olun.  Sizler inancınızı ve desteğinizi esirgemez iseniz emin olun ki kazan Aksaray Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi olur.

Ayrıca buradan müjdesini vermek istiyorum Ortaköy´de ihtisas sanayisinin kurulması için alt yapı çalışmalarına başladık. Çalışmalarımızı bitirdiğimizde Bakanlığın onayına sunacağız. Allah´ın izni ile Bakanlık onay verirse Ortaköy´de yep yeni bir hayat başlayacak ve bölgemiz sanayi şehri olacaktır. Bugün arkadaşlarımız buraya gelmeden öncesinde gece gündüz günlerce çalışarak İhtisas Sanayisinin hazırlıklarını yaptı. Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi bu sanayinin kurulması ile birlikte çok büyük yükselişe geçecektir. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölge toplantılarımıza sürekli devam edip ilçelerimizin nabzını ölçeceğiz. Bir şehrin kalbi ilçeleriyle birlikte atar sözünden yola çıkarak Aksaray´ı sanayi şehri yapma yolunda projeler gerçekleştireceğiz? Dedi.

 

 



9 günlük tatilde hava rekoru!
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
3 ilçe, 4 beldede seçimler yenilenecek
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli