Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Kobilere 9 milyonluk büyük fırsat

Kobilere 9 milyonluk büyük fırsat

Kabul edilen projelere proje başına 75 bin TL ile 400 bin TL destek verilecek

 

Ahiler Kalkınma Ajansı 2016 yılı Kobi Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında Kobilere 9 milyon liralık destek bütçesi ayırdı.  Aksaray´ında içinde bulunduğu 5 il için ayrılan bütçeden yararlanmak isteyen Kobilere proje başı 75 bin ila 400 bin TL tutarında destek verilecek.

Kobi Geliştirme Mali Destek Programı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Vali Şeref Ataklı,  İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü Refik Tezcan, AHİKA Genel Sekreteri Fatih Yıldız, ATSO Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Kobi ve özel sektör temsilcisi katıldı. 

Vali Şeref Ataklı toplantıda yaptığı konuşmasında Ahiler Kalkınma Ajansı´nın (AHİKA)2009 yılından bu tarafa düzenlenen mali destek programlarda 235 projeye 63,9 milyon TL destek sağladığın söyledi. Aksaray´da toplam 267 proje başvurusu yapıldığını belirten Vali Ataklı; ?Aksaray´dan 73 proje başarılı bulunarak 56 proje için 13.1 milyon TL tutarından mali destek sağlandı´ dedi.  

-2016 yılı Mali Destek Programı bütün sektörleri kapsıyor

2016 mali destek programı desteklerinin bütün sektörleri kapsadığını ifade eden Vali Ataklı konuşmasında; ?Daha önce sektörler belirleniyor o sektörler destekleniyordu. Daha sınırlandırıcı bir durum vardı. Şimdi biraz daha genişledi ama bir takım öncelikler yine var. Buna dikkat edilmeli. Verimliliğin sağlanması ve maliyet düşürücü üretim teknolojileri konusunda geliştirilecek projeler öncelikli olarak desteklenecek´ dedi.

Aksaray´ın olarak proje üretiminde daha da iyi olabileceğini ifade eden Ataklı;  ?Aksaray´daki işletmelerimiz Kobilerimiz proje ve proje uygulama kapasitelerini geliştirdiler. Aksaray olarak daha iyi hale gelebiliriz. 5 il içinde sayısı ve niteliği bakımından iyi projeler üretebiliriz. Böylece sağlanan 9 milyon TL kaynağın önemli kısmını bizler kullanırız. Bizler destek olunacak konularda her zaman yanınızdayız ve hazırız´ dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ise yaptığı konuşmasında, Kobilerden kabul görecek destek alabilecek projeler hazırlamalarını istedi. 9 milyon TL tutarındaki destek programından Aksaray´ın en çok yararlanan il olması gerektiğini vurgulayan Koçaş; ?Hayal etmekten korkmayın, iş hayallerle başlıyor. En özgür olduğunuz alan hayal dünyanızdır. Hayal edeceksiniz hayalle beraber hedefinizi koyacaksınız ve çalışacaksınız. İyi sonuçlar böyle geliyor´dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız ise Fatih Yıldız, 2 Şubat da ilan edilen mali destek programında sektör kısıtlaması yapılmadığını bu yıl sadece Kobilere yönelik destek programının hazırlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Ahiler Kalkınma Ajansı program yönetim birimi başkanı Ramazan Özdemir tarafından 2016 yılı Kobi Geliştirme Mali Destek Programı yaklaşık 200 Kobi ve özel sektör temsilcisine tanıtıldı.

Özdemir, programa uygun başvuru sahipleri ve Kobi tanımına uyan işletmelerin programa başvuru yapabileceğini ifade ederek katma değeri yüksek ürünler elde etmek için yapılacak yenilikçi yatırımlarla ilgili hazırlanan projelere ile maliyet azaltıcı ve verimliliğe yönelik hazırlanacak projelerin öncelikli olarak değerlendirileceğini toplamda; asgari 75 bin TL azami 400 bin TL tutarında destek verileceğini belirtti.

Detaylı tanıtım sunumunun ardından Kobi ve özel sektör temsilcilerinin soruları cevaplandırılarak destek alabilecek örnek projelerle ilgili bilgiler verildi. 



Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli