Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Kırıkkale, Kırşehir, Niğde Valilerinden Güzelyurt`ta Destek sözü

Kırıkkale, Kırşehir, Niğde Valilerinden Güzelyurt`ta Destek sözü

Ahiler Kalkınma Ajansı Ekim ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı için Aksaray?a gelen Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve

Ahiler Kalkınma Ajansı Ekim ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı için Aksaray’a gelen  Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve Kırşehir İl Valileri Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın ev sahipliğinde Güzelyurt’un tabi güzelliklerini ve tarihi eserlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

 

Cami Kilise, Karballa Otel ve Ihlara Konaklarını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,  Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırşehir Valisi Necati Şentürk,  Niğde Valisi Necmettin Kılıç,  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Güzelyurt’un sahip olduğu doğal güzellikleri hayranlıkla incelerken misafir Valilerimiz, belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları bölgede turizmin daha da gelişmesi için destek vereceklerini belirttiler.

 

 

-Kırıkkale, Kırşehir, Niğde Valilerinden Güzelyurt için destek sözü

 

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yaptığı açıklamada, ‘Güzelyurt’un adı gibi güzel bir belde olduğunu söyledi.

Zengin tarihi dokuya sahip ilçenin fazla tanınmış bir yer olmadığını ifade eden Vali Kolat, ‘’İnşallah bu beldenin bu bölgenin tanıtılmasına bizimde gelişim bir katkı sağlar destek veririz. Biz AHİKA olarak da inşallah bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak bir projeye destek vermeye çalışırız.’ dedi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise Anadolu’nun medeniyetlerin beşiği olduğunu belirtti. Güzelyurt’un tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin mutena yerlerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Şentürk, ‘’ İnşallah gelecekte ajansımızın, devletimizin katkıları ile Güzelyurt’un daha da gelişerek iç ve dış turizme açılacağını ümit ediyor ve bekliyorum. Burası dünya ölçeğinde tarihi mekânlara sahip bir yer’ dedi.

 

Niğde Valisi Necmettin Kılıç ise Güzelyurt ilçesine girdiği andan itibaren kendisini şaşkınlık ve hayret duygularının kapladığını söyledi.

İlçenin muhteşem bir tarih ve muhteşem bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Vali Kılıç ‘’ Burasının dünya turizmine elbette açılması gerekiyor. Kapadokya’ya yılda 2 milyon turist geliyor. 8’de 1 Ihlara’ya geliyor. Ihlara’ya gelen bu turistlere de Güzelyurt’u göstermek lazım. ‘diye konuştu.

 

Güzelyurt’un tabi güzelliklerini tarihi değerlerini en etkili şekilde turizme kazandıracağız

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı da Aksaray’ın sahip olduğu değerleri göstermek için AHİKA Aksaray Toplantısını Güzelyurt’ta düzenlediklerini söyledi.

Güzelyurt’un tarihi özellikleri ile Aksaray’ın güzel yerlerinden olduğunu burasının turizme kazandırılması için ciddi çalışmalar içinde olacaklarını ifade eden Vali Ataklı, ‘’El birliği içinde ilçemiz, belediyemiz ve devlet imkânları içinde burasını turizme en etkili şekilde kazandıracağız. AHİKA bu tür yerlerin geliştirilmesi, turizme kazandırılması için destek veriyor. Bizde proje üreterek AHİKA imkânlarını buraya da yönlendireceğiz.’ dedi.

Valilerimiz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk ve Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ile birlikte Güzelyurt Ihlara Konakları ve kaya oyma yaşam alanlarını gezerek incelemelerde bulundular.

 

 

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli