Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Karatay; Cari Açığa Karşı KOBİ`leşen Tarım

Karatay; Cari Açığa Karşı KOBİ`leşen Tarım

Her yıl geleneksel olarak, farklı temayüllerle yayınlanan ?MÜSİAD Türkiye Ekonomisi Raporlarının? 2014 yılı çalışması da yayınlandı.

 

Her yıl geleneksel olarak,  farklı temayüllerle yayınlanan “MÜSİAD Türkiye Ekonomisi Raporlarının” 2014 yılı çalışması da yayınlandı. Raporun bu yıl ki ana teması  “cari açık”  ve çözüm önerisi de  “KOBİ’leşen Tarım” oldu.

 

 

 

   MÜSİAD Aksaray şube başkanı Abdulkadir Karatay rapora yönelik şu bilgileri verdi:  “ MÜSİAD her yıl düzenli olarak küresel ve ulusal ekonomideki gelişmeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirerek raporlar oluşturmakta ve bunları yayınlamaktadır.  Konunun uzmanları  ve  akademisyenlerin  titiz bir çalışma sonucu hazırladığı bu raporlar, sadece ekonominin mevcut göstergelerini  analiz etmekle kalmıyor, ülkemiz için ileriye dönük vizyon çizme özelliği de taşıyor. Kısaca hazırlanan raporlarımız,  Türkiye ekonomisi için sadece konjonktürel  değil,  aynı  zamanda vizyoner bir tablo da çizmektedir.  Ayrıca MÜSİAD olarak hazırladığımız raporlarımız, öne çıkardığı kritik temalarla bu konudaki başarısını ispatlamıştır.”

 

   “MÜSİAD 2014 Türkiye Ekonomisi Raporu’nda, ülkemiz için büyük önem arz eden “cari açık”  sorunu KOBİ’ler ve Tarımın KOBİ’leşmesi özelinde ele alınmıştır.  Ülkemizin içinde bulunduğu cari açık sarmalından çıkış stratejisine yönelik değerlendirmelerin yer aldığı raporda KOBİ’lerin kalkınma stratejimizin önemli oyuncuları olduğu vurgulanmıştır. İlaveten, minimum ithal girdiye ihtiyaç duyulmasına rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe genel olarak dış ticaret açığı verdiğimizden hareketle, bu sektördeki KOBİ’leşmenin önemine değinilmiştir.”

 

Abdulkadir Karatay rapora ilişkin değerlendirmelerine şöyle devam etti:

 

  “ Raporun “Özel Dosya “ olarak adlandırılan çalışmasında ise;   “Büyük Değişim” adı     altında “Küresel Ekonominin Temel Dinamikleri ve Türkiye” başlığı konusu işlenmiştir. 2008-2009 yıllarında başlayan ve gelişmiş ülkeler krizi olarak gündeme gelen ve bugünlerde gelişmekte olan ülkeleri de saran “Büyük Değişim” süreci ele alınmıştır. Bu süreçte Türkiye’yi hangi ayrım noktalarının beklediği sorularına cevap aranmıştır.”

 

MÜSİAD Başkanı Abdülkadir Karatay: “ Konusunun uzmanı Akademisyenler, Danışma Kurulumuz ve Yetkililerimizce büyük bir titizlikle hazırlanan analizler, değerlendirme ve önerilerimizin, kanun yapıcılara ve ekonominin diğer aktörlerine gelecek için yol  göstermede faydalı olacağı ümidindeyiz. Hedeflerimize ulaşmakta ortak bir akıl oluşturmak için  bu tür yayınların artması dileğini  paylaşıyoruz. Ayrıca arzu eden ve ilgi duyan vatandaşlarımız raporu şube binamızdan  alabilirler ” diyerek sözlerini noktaladı.



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false