Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Karacaer;Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar…

Karacaer;Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar…

Vergi haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP Aksaray Milletvekili A.Adayı M.Tuğrul KARACAER yaptığı açıklamada;

Vergi haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP Aksaray Milletvekili A.Adayı M.Tuğrul KARACAER yaptığı açıklamada;

“Vergi, kamu hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla anayasamızın 73. maddesinde belirtilen esaslar ışığında herkesin gelir düzeyine göre ödemekle yükümlü olduğu bir görevdir.

Bu açıdan toplumumuzda vergi vermenin alışkanlık haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla kutlanan Vergi Haftası, vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşması adına önemli bir adımdır.

Tüm kamu hizmetlerinin, etkin ve hızlı şekilde yürütülmesinde gerekli olan ekonomik kaynağının sağlanmasında büyük önem taşıyan vergi gelirleri, ekonomik ve sosyal sonuçları itibariyle önemli bir olgudur. Vergisini düzenli ödeyen vatandaşlar için, bunun sıkı takibini yapmak ve bu konuda olabilecek olumsuzluklar için yetkililerden hesap sormak da önemli bir görevdir.
Ülkemizde son dönemlerde siyasal, sosyal ve ekonomik nedenlerle ortaya çıkan olumsuzluklar sonucunda, halkımızın ekonomik gücü yetersiz hale gelmiş ortaya çıkan bu olumsuz tablonun sonucunda vergisini bile ödeyemeyecek hale gelen büyük-küçük birçok işletme ya kapanmış yada kapanma noktasına gelmiştir.
Özellikle dolaylı vergilerin pek çok alana yayılması ve geçici diye başlatılan vergilerin kalıcı hale gelmesi çözülmesi gereken önemli bir sorundur. Akaryakıtta, iletişimde, enerjide ulaşımda, gıdada almış olduğumuz maaşlarda ödediğimiz yada kesilen vergiler, ürünün kendi fiyatından bile daha yüksek düzeye ulaşabiliyor. Ne yazık ki bu tür vergiler ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanıyor. Vatandaşımız vergi yükü altında ezilmektedir.

Çiftçilerimiz tarımsal girdilerindeki vergi yükü nedeniyle tarlasını ekemez ektiğini biçemez hale getirilmiştir. Devlet kaşıkla verdiğini kepçeyle almaya devam etmektedir.

Dünyanın en büyük 17.ekonomisiyiz diye övünenlere sormak gerekmez mi? Bu ekonomik büyüme vatandaşa neden yansımıyor. Neden hala iğneden ipliğe her ürüne yeni vergiler getiriliyor. Maaşlı çalışanların maaşlarının üçte biri neden vergiye gidiyor. O nedenle ülkeyi idare edenlerden şeffaflık bekliyoruz ve soruyoruz. Vatandaş olarak ödediğimiz vergilerimiz nereye harcanıyor?

Bu düşünceler ışığında; vergi konusunda yaşanan sıkıntıların çözümüne öncülük etmesi ve vergi bilincinin gelişimine katkı sağlaması dileğiyle öncelikle milletvekili adaylığı için istifa etmeden önceki Aksaray Vergi Dairesindeki mesai arkadaşlarımın ve tüm hemşerilerimizin  Vergi Haftası’nı kutluyorum…dedi.

 



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli