Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Karabatak`ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

Karabatak`ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

MHP Aksaray Belediye Başkan adayı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

      MHP Aksaray Belediye Başkan adayı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Op. Dr. Rıfkı Karabatak, bütün dünyaya, bundan tam 99 yıl önce Çanakkale’de yüce Türk milletinin vatan savunmasındaki azim ve kararlılığını bir kez daha gördüğünü belirtti.
      Karabatak, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Bütün imkansızlıklara rağmen düşman karşısında gösterilen efsanevi direniş Türk tarihine altın harflerle yazılmıştır.18 Mart 1915 günü Türk tarihinde Çanakkale zaferi olarak kutlanır ve aynı zamanda şehitlerimizi anma günü olarak idrak edilir. Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale zaferi; milletler tarihine bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir hayatta kalma mücadelesi oluşmuştur. Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300 bin askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda, düşman donanmaları çok ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili kısmı kısmı, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle Türk topçusu karşısında ağır kayıplar vermesiyle sonuçlanmıştır.
Çanakkale Boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denemişler böylece, 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmaya başlamışlardır. Yaklaşık bir yıl süren kara savaşlarında, tarihin o güne kadar gördüğü en amansız siper savaşları yaşanmıştır. Küçücük kara parçası üzerinde verilen büyük mücadeleler sonrasında, bugün Türkiye topraklarında bağımsız olarak yaşamamızı sağlayacak olan büyük bir zafer kazanılmış ve parlak umutlarla karaya ayak basan birleşik düşman ordusu 1916 kışında bozguna uğrayarak çekip gitmek zorunda bırakılmıştır. Çanakkale Zaferi ile birlikte, şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere onları her şeyi ile destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”dedi.



Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli