Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Kapıkule sınır kapısında gurbetçilerimizin çilesine mutlaka son verilmelidir!

Kapıkule sınır kapısında gurbetçilerimizin çilesine mutlaka son verilmelidir!

Kapıkule sınır kapısında gurbetçilerimizin çilesine mutlaka son verilmelidir!

Aksaray MHP İl Başkanlığından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi.Avrupa´nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yıllık izinlerini Aksaray´da geçirmek üzere ilimize gelen gurbetçilerimiz Aksaray Milletvekilimiz Ramazan Kaşlı ve MHP Aksaray Teşkilatlarımızı yaptıkları ziyaretlerinde;
Uçak biletlerini pahalı buldukları için aileleri ile birlikte özel araçlarıyla kara yolunu tercih ettiklerini belirten gurbetçilerimiz Edirne/Kapıkule Sınır Kapısı´nda aşırı yoğunluk olduğu, gümrüklü alan içinde kuyruklar oluştuğunu, aşırı sıcaklar nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını, saatlerce araç kuyruğunda ve gişelerde bekletildiklerini, kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlar özel arabasında bazıları ise gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda dinlendiklerini dile getirmişlerdir.
Parti yetkililerimizce yapılan araştırma ve konuyla ilgili kurum yetkilileriyle görüşmede; 1 Temmuz 2018 tarihinden bu yana Kapıkule´den 480 bin gurbetçi ve 75 bin gurbetçi aracının giriş işlemi yapıldığı, Gümrük yetkilileri, İçişleri Bakanlığı ile gümrüklerde kullanılan sistem entegrasyonu ve alt yapı iyileştirmeleri sonucu en yoğun anda gümrüklerde bekleme sürelerinin 50 ? 60 dakika arası olduğunu, bu süre zarfında 350 araca işlem yapıldığını, Kapıkule´den son 3 günde 17 bin 675 araç ile 87 bin 950 yolcunun giriş yaptığı bilgisini paylaştı. Yetkililer, Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı´nın bu yıl sistem entegrasyonunu iyileştirmeleri sonucunda saatlik dilimde 1500 yolcunun pasaport ve 350 aracın gümrük işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Geçen yıl verilerine göre, 15 Ağustos´a kadar yaklaşık 100 bin aracın daha Türkiye´ye giriş yapmasının beklenildiğini,
bu nedenle gümrüklerde gereken tedbirler alındığını, 10 peronda 25 bilgisayarla 25 personelin görev yaptığını, bu anlamda Kapıkule´ye yeteri kadar personel takviyesi de yapıldığını belirtmişlerdir.
Bizde MHP Aksaray Teşkilatları olarak; gurbetçilerimizin ülkemize ve Aksaray´ımıza rahat bir şekilde gelip-gitmeleri, gümrükte mağduriyet yaşamamaları için İçişleri Bakanlığı ve Gümrük Yetkililerinden, Personel, peron ve bilgisayar sayısının yeteri kadar artırılarak, güvenlik önlemlerinin yanı sıra yolcuların kontrollerinin hızlı ve seri bir şekilde yapılarak mağduriyetlerin kalıcı olarak çözülmesi talep ve isteğimizdir.
Aksaray Milletvekilimiz Sn. Ramazan Kaşlı Beyde; TBMM´nin şu anda tatilde olduğunu, 01 Ekim´de meclisin açılmasıyla birlikte özellikle Aksaray ilimizin çok miktarda yurt dışında Avrupa´da çalışan ve yaşayan gurbetçilerimizin olması nedeniyle her yıl yaşanan bu çile ve sıkıntılarını gidermek adına Gazi Meclise bu sorunu taşıyarak çözülmesi konusunda elinden geleni yapacağının ve konunun takipçisi olacağının sözünü gurbetçi vatandaşlarımıza verdiğini bilgilerinize sunarız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
LGS için örnek sorular yayımlandı
Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma
O hatta aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
'Ulusal Vefa' bütçesi 2,8 milyar TL oldu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı