Aksaray

17.04.2024

  • İMSAK 04:30
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:29
  • YATSI 20:51

Kalp ve tansiyon hastalarına oruç uyarısı

Kalp ve tansiyon hastalarına oruç uyarısı

Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci, kalp hastalarının doktor kontrolü altında oruç tutabileceklerini söyledi.

*Bol bol meyve ve sulu gıda tüketin

*İftarda hızlı yemek yiyip, üst üste sigara içmeyin

           

Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci, kalp hastalarının doktor kontrolü altında oruç tutabileceklerini söyledi.

Ramazan ayında kalp hastası oruç tutabilir mi? Tansiyonumuz var oruç tutabilir miyiz? Sorularıyla çok sık karşılaştıklarını belirten Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci; “Kesinlikle oruç tutabilirler, buna engel bir durum yok. Ama hastaların özellikle iftarda ve sahurda bol miktarda su tüketmeleri gerekiyor” dedi.

 Oruç tutan insanların ruhen ve bedenen daha mutlu ve zinde olduklarını, “Oruç”un insan sağlığı üzerinde faydalı olduğun klinik araştırmalar ile tespit edildiğini söyleyen Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci; “Kalp ameliyatı geçirenleri, ciddi derecede ritim bozukluğu, kapak hastalığı gibi ileri derecede kalp hastası olanlar, yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunanlar ile günde 8 ve üzeri ilaç alan, uzun süre güneş altında kalan kalp hastalarına da “Oruç” tutmalarını tavsiye etmiyorum” dedi.

Kalp Hastalarının Ramazanda beslenmelerine dikkat etmelerini isteyen İnci; “Oruç tutmak isteyen kalp hastaları midelerini katı, kızartmalı ve yağlı yiyeceklerle doldurmamalılar. Sulu gıdalardan almalılar ve bol miktarda meyve tüketilmeliler. Bütün gün aç ve susuz geçirildiği için bu dönemde aşırı su kaybı çok olmaktadır. İftarda hızlı bir şekilde yemek yenmemeli. Alkol ve sigaradan kaçınılmalıdır. İftarda üst üste sigara içilmesi çok tehlikelidir” dedi.

Kalp hastalarının günün sıcaklığının fazla olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını öneren Uzman Dr. İnci “ Yaz aylarında aşırı terlemeye bağlı olarak vücuttan tuz ve su atımı fazla olmakta,  bu da halsizlik, bitkinlik ve ritim bozukluğuna yol açmaktadır. Kalp hastalarına günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmasınlar ve mümkünse vakitlerini serin yerlerde geçirsinler. Ayrıca sürekli ilaç kullanan kalp ve tansiyon hastalarının kullandıkları ilaçlara doktorlarına başvurarak “yaz ayarı” yaptırmaları gerekmektedir.  Kalp ve tansiyon hastalarının sağlıklı bir yaz geçirmeleri için ilaç ayarı gereklidir” dedi.

 

 

 



9 günlük tatilde hava rekoru!
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
3 ilçe, 4 beldede seçimler yenilenecek
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli