Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kalepalta Köyü Büyük Camii dualarla açıldı

Kalepalta Köyü Büyük Camii dualarla açıldı

Aksaray Merkeze bağlı Kalepalta Köyün?de hayırseverlerin destekleri ile yaptırılan Kalepalta Köyü Büyük Camii düzenlenen törenle açıldı.

Aksaray Merkeze bağlı Kalepalta Köyün’de hayırseverlerin destekleri ile yaptırılan Kalepalta Köyü Büyük Camii düzenlenen törenle açıldı.

Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Müftüsü Bekir Gülce, Kalepalta Köyü Muhtarı Tuncer Işık, Kalepalta Köyü Cami Yaptırma Derneği Başkanı hayırsever Behçet Yağdı, caminin yapımına önemli katkılar sağlayan hayırsever Reha Saatçioğlu ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray Karamanoğlu Ulucami İmam Hatibi Özgür Öztürk’ün Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşma yapan Vali Şeref Ataklı, cami ve mescitlerin birleştiren, bir araya getiren, eğiten mekânlar olduğunu söyledi.

Camilerin Müslümanların ibadethaneleri olduğunu belirten Vali Ataklı, ‘Bu bakımdan camilerimiz olmazsa olmazlarımızdandır. Müslümanların olduğu yerlerde mescitler var ve olmak durumunda. Mescitleri de bizler inşa ediyoruz. Korumak muhafaza etmek ve en iyi şekilde yaşatmak durumdayız. Kalepalta köyümüzde de geçmişte yapılan camimizi yeniden elden geçirerek daha kullanışlı daha güzel hale getirmiş. Bu yapının yapılmasında yardımda bulunanlara çok teşekkür ediyoruz.  Bu yapılar kullanıldığı sürece sevaplar yardımda bulunanlara da naklediliyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun dedi.’’

İl Müftüsü Bekir Gülce ise konuşmasında yeryüzünde ilk yapılan mabedin Kabe olduğunu söyledi. ilk Camii inşa eden İbrahim Aleyhi selam olduğunu belirten Gülce, ‘Mescitlerin sahibi Allah’tır. Mescitler arı kovanı gibidir. Arılar kovanda bal yapar müminler mescitlerde salih ameller kazanırlar. Kalepalta köyünü kutluyoruz. Bu camii imar edenleri kutluyoruz. Hayırlı olsun ’dedi.

Kalepalta Köyü Büyük Cami Yaptırma Derneği Başkanı Behçet Yağdı’da yaptığı konuşmasında camiinin hayırseverlerin büyük destekleri ile tamamlandığını söyledi. Caminin yapımında Kalepalta Köyünün inşaat, kalıpçı ve duvar ustalarının emekleri olduğunu belirten Yağdı, caminin yapımına maddi ve manevi destek veren hayırsever Reha Saatçioğluna, caminin projesini çizen Mustafa Şahin’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Geylani Kuran Kursu öğrencileri ilahiler söyledi. İl Müftü Yardımcısı İsmail Şahin’in dua etmesinin ardından Aksaray Müftülüğü Kalepalta Köyü Büyük Camii Vali Şeref Ataklı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Müftüsü Bekir Gülce, Kalepalta Köyü Muhtarı  Tuncer Işık, Kalepalta Köyü Cami Yaptırma Derneği Başkanı hayırsever Behçet Yağdı, caminin yapımına önemli katkılar sağlayan hayırsever Reha Saatçioğlu ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

 

 

 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli