Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Kadir Gecesi İnananlara Sunulmuş Bir Fırsattır

Kadir Gecesi İnananlara Sunulmuş Bir Fırsattır

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr Mustafa Acar yazılı bir basın açıklaması yaptı ve mübarek Kadir Gecesini kutladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr Mustafa Acar yazılı bir basın açıklaması yaptı ve mübarek Kadir Gecesini kutladı.

 

- Ramazan Huzur Anlamında Eşsiz Bir Zaman Dilimi -

 

Ramazan Ayının tüm güzellikleri ile gelip geçtiğini ve bayrama az bir zaman kaldığını kaydeden Rektör Acar, bir yandan Ramazan’a veda etmenin hüznü, diğer yandan bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın sevincinin yaşandığını söyledi. Ramazan Ayının manevi huzur ve bereket anlamında eşsiz bir zaman dilimi olduğunu, bu zaman dilimi içerisinde Kadir Gecesi’nin ise çok özel bir yerde bulunduğunu kaydeden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, “Kur’an-ı Kerim’de Kadir Gecesi için “Bin aydan daha hayırlı gece” şeklinde bahsedilmektedir. Bu gece başta Gazze’deki kardeşlerimiz olmak üzere tüm insanlık için dua etmeliyiz. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; tüm ASÜ ailesine ve Aksaray halkına sağlık, sıhhat, mutluluk ve esenlik diliyorum” diye konuştu.

 

- Affı İçin Gayret Sarf Etmeyen Büyük Bir Kayıptadır - 

 

ASÜ İslami İlimler Fakültesi (İİF) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol da, Kadir Gecesi’nin çok önemli bir zaman dilimi olduğunu kaydetti. Peygamber Efendimizin (SAV) Ramazan’ın son on gününü cehennem azabından kurtuluş olarak müjdelediğini anımsatan Dekan Varol, “Kur’an-ı Kerim’de bir sureye isim olmuş olan Kadir Gecesi, aynı zamanda Kur’an’da geçen tek gecedir. Cenab-ı Hak Ayet-i Kerime’de Kadir Gecesi’ni, “bin aydan daha hayırlı bir gece” olarak nitelendirmektedir. Bu gece kendisini affettirmek adına gayret sarf etmeyenler için çok büyük kayıp olacaktır. Kadir Gecesi bizlere sunulmuş çok büyük bir fırsattır” dedi. Dekan Varol, bu gece bolca dua etmek, Kur’an okumak ve ibadetlerle meşgul olmak gerektiğine vurgu yaptı ve sözlerini, “Ramazanın kalan günlerini ve gecelerini de Kadir Gecesi bilinciyle yaşamalıyız. Tüm hemşerilerimizin ve inananların mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyorum” şeklinde tamamladı. 

 

İİF Dekanı Varol, Kadir Gecesi’nin Ramazan Ayının son on günü içerisine gizlendiğini, ancak Peygamberimizden nakledilen bilgilere göre Kadir Gecesi’nin Ramazan’ın 27’nci gecesi olduğunu anımsattı.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli