Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

İnceöz´den HDP´ye ?ikiyüzlülük´ eleştirisi

İnceöz´den HDP´ye ?ikiyüzlülük´ eleştirisi

İnceöz´den HDP´ye ?ikiyüzlülük´ eleştirisi

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, TBMM Genel Kurulu´nda HDP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yönelik eleştirilerine ve Şırnak´ta devam eden terörle mücadele operasyonlarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi:

HER SEFERİNDE ÜZERİNİZE ALINIYORSUNUZ

İnceöz´ün açıklamaları şöyle: ?Benden önce konuşan grup başkan vekilinin kürsüde özellikle söyledikleri birkaç cümleye açıklık getirmek istedim. Çok ağır ithamlarda bulunuyor. Yani bu ağır ithamlar, hakaretler bizim konuşmamızda yok. Kendi konuşmasına baktığımızda, âdeta Saddam rejimiyle, Kenan Evren? Kenan Evren kim? Yani darbe ve darbe dönemi, darbe zihniyetine karşı durmuş, on dört yıldır bu konudaki duruşları, tavırları net olan kurucu Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik buradaki atıfları doğru bulmadığımızı söyledik.

İkiyüzlülükten bahsediyorsunuz; yardımlar, Şırnak´ın durumuyla ilgili. Ben sadece şöyle bir şey söyledim, bunu niye üzerinize alınıyorsunuz? ?İkiyüzlülük, terörle arasına mesafe koyamamak, terör örgütüne söz söyleyememektir.? dedim. Burada söylediğim ifade çok net. Sizi göstererek, grubunuza atfederek söylemedim ama siz, bu sözü her seferinde üzerinize alınıyorsunuz. O zaman bir düşünmek lazım.

ŞIRNAK´TA SON DURUM NE?

?Şırnak´taki durum çok açık ve net. Şırnak´ta oradaki vatandaşlarımız terör örgütünün tehdidi altındaydı. Öyle söylediğiniz gibi değil, 45 bin-50 bin. Kalanlar arasında da vatandaşlarımızın bir kısmı da dönmektedir. Hiçbir yardım engellenmemektedir, gelen yardımlar tek tek kontrol edilmektedir. Orada yaşayan vatandaşlarımızın herhangi bir ihtiyaçları olduğunda irtibatlı bir şekilde, güvenli bir şekilde, bir terör tehdidi olmaksızın ulaşımları ve ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bakın, neden oraya vatandaşımız hemen alınamamakta, onu da söyleyeyim. Oradaki binalar, yaklaşık 7 bin tane bina terör örgütünün tehditleriyle ağır hasar almıştır. ?Acaba buralarda tuzaklar var mı?´ diye orada güvenlik güçleri hâlâ bu binaları kontrol etmektedir, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için. Ayrıca, oradan göç eden her bir vatandaşımıza da yardım yapılmaktadır. 79 milyon vatandaşımızın da bu konuda hiçbir endişesi olmasın. Hükûmetimiz de bu konuyla ilgili çalışmalarını hangi yol haritası içerisinde yürüteceğimizi en kısa zamanda açıklayacaktır.?

TERÖRE KARŞI DURANLARA SELAM GÖNDERDİ

?Bir kere, PKK ve türevleri de dâhil olmak üzere, terör örgütünün tüm eylemlerini lanetlediğimizi, kınadığımızı belirtiyor ve terör örgütüne karşı dünkü cenaze töreninde de gösterdikleri haykırışları da dâhil olmak üzere, o dimdik duruşları, teröre lanet okuyan duruşları ve tavırlarından dolayı da buradan Dicle´deki partili kardeşlerimize ve bölgedeki vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum; onlarla bir olduğumuzu, acılarının acılarımız olduğunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Bu konuda, terörle mücadelede 79 milyondan 1 fert dahi kalsa, sonuna kadar bu kararlı mücadelemiz sürecektir ve 780 bin kilometrekare vatan toprağının bir parçası dahi kimseye verilmeyecektir. Buradan, teröre sırtını dönen ve dimdik duruş sergileyen, özellikle bölgedeki partili kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızı tekrar tekrar saygıyla ve muhabbetle selamladığımı özellikle belirtmek istiyorum. Terör örgütünün hiçbir kutsalı yok, hiçbir değeri yok, insani ve ahlaki hiçbir değeri yok; lanetliyoruz.?



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli