Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

İl Özel İdare yeni araçlarla daha da güçlenecek

İl Özel İdare yeni araçlarla daha da güçlenecek

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla araç parkını güçlendiriyor.

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince 35 tonluk kazıcı, kırıcı ve yükleme yapabilen ekskavatör ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne özel donanımlı Gıda Denetim ve Numune Nakil aracı alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği önünde araçların teslimini yapan Vali Şeref Ataklı, bütçe imkânları doğrultusunda Özel İdarenin ihtiyacı olan araçların alınarak hizmetlerin daha etkin yapılmasının sağlanacağını söyledi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve Özel İdare birim müdürleri ile araçları inceleyen Vali Şeref Ataklı Özel idare envanterinde bulunan yaşlı ve neredeyse hurda haline gelmiş yaklaşık 100 aracın satılarak tasfiye edildiğini belirtti. Vali Ataklı: ‘Etkin hizmet üretilebilecek şekilde araç temini için yapılan çalışmalarda ilk etapta ekskavatör aldık. Yeni bir dozer planımız var bütçe imkânları nispetinde araç eksikliklerimizi gidereceğiz.’ dedi.

 

Gıda denetimlerinin önemli bir faaliyet alanı olduğunu vurgulayan Vali Ataklı, anında etki doğuran hassas bir konu olan insan sağlığı ile ilgili olarak da gerekli çalışmaların aksatılmadan yapıldığını söyledi.

İnsan sağlığında ihmale yer olmadığını söyleyen Vali Ataklı:  ‘Gıda üreticileri ve satıcılarının uygun şartlarda üretim ve satış yapmalarını sağlamamız lazım bunun içinde denetleme görevlerimizi en iyi şeklide yapacağız. İl Özel İdaresi bütçe imkânları ile alınan Gıda denetim ve numune aracı bu görevi en iyi şekilde görecektir.’ dedi.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’da yaptığı açıklamasında, ikisi merkezde 4’ü ilçelerde toplam 6 ekskavatörün ihtiyaç duyulan hizmetlerde kullanıldığını ancak mevcut makinaların ağır işlerde kullanılamadığını söyledi. Alınan 35 tonluk yeni aracın kazma, kırma ve yükleme işlemlerini yapabilecek teknik kabiliyeti ile önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirten Altundağ, ‘Araç parkımızı yenilemeye başladık. İnşallah her yıl ihtiyaç duyduğumuz araçlarımızı alarak işlerimiz daha hızlı ve pratik şekilde yürütme gayretinde olacağız.’ dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’da yeni alınan aracın donanımlı bir araç olduğunu söyledi. Zabun, denetimlerde hemen bozulabilen gıdalardan alınan numunelerin soğuk zincirin kırılmadan laboratuvara gönderilebileceğini belirterek aracın alınmasını sağlayan Vali Şeref Ataklı,  İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün ve meclis üyelerine teşekkür etti. 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli