Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İl Özel İdaresi İlkleri Yapmaya Devam Ediyor

İl Özel İdaresi İlkleri Yapmaya Devam Ediyor

İl Özel İdaresi İlkleri Yapmaya Devam Ediyor

Merkez ve ilçelere bağlı köy muhtarlarıyla toplantılar yapan İl Genel Meclis Başkanı M.Mehmet Tüzün;  “Daha fazla hizmet, daha yaşanılabilir köyler”  düsturu ile hareket ettiklerini, şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız ne hizmet alıyorlarsa, aynı hizmetleri köyde yaşayan vatandaşlarımıza da sunmaya çalıştıklarını, bu bağlamda 2014 ve 2015 yılında köylerimize ilk defa yapılan çöp toplama, köy yerleşik alan çalışmaları, coğrafi bilgi sistem hizmetlerinin yanı sıra, köy içi kilitli parke taş döşemesi, daha kaliteli içme ve kullanım suyu temini,  köy içi kumlama, köy yollarının asfalt ve bakımlarını yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti.

        Geçtiğimiz haftayı İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, ilgili ilçelerin İl Genel Meclis Üyeleri ve muhtarlarımızla istişare toplantıları yaparak, köylerimize ilk defa sunduğumuz hizmetler hakkında bilgiler verdik ve hizmet kalitemizin arttırılması konusunda neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Toplantımızın öncelikli konusu, tüm köylerimiz için yapacağımız imar planı çalışmalarının ilk ayağı olan Köy Yerleşik Alanı çalışmalarıydı. Daha önce köylerimizde ev yapabilmek için 13 kurumdan görüş soruluyor, gelen cevaplara göre hareket ediliyor ve bu süreç bazen 6 ay gibi uzun bir süreyi buluyordu. Köylerimiz için hazırladığımız yerleşik alan planları sayesinde, ev yapmak isteyen vatandaşlarımız sadece muhtar ve ihtiyar heyetinin vereceği izin yazısı ile projelerini kurumumuza getirecek ve bizim vermiş olduğumuz onayla inşaatına başlayabilecek. Bunun yanı sıra 2004 ten önce kendi mülküne ruhsatsız ev yaptıkları için elektrik abonesi olamayan vatandaşlarımız bu sayede elektrik abonelerini olabilecekler. Köylerde yapılacak evler için tek tip proje çalışmamız devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından hazırlanacak 10 farklı projeyi vatandaşlarımıza sunacak ve proje maliyetinden kurtaracağız.

             Bir başka çözmek istediğimiz problem de; köylerimizde mera ve hazine arazisi üzerine ev yaparak oturan vatandaşlarımız var, hatta evlerin tamamı mera üzerine kurulmuş köylerimiz var. Burada yaşayan vatandaşlarımız ücretini ödeyerek işgal ettikleri toprakları satın almak istiyor. Yerleşik alan planından sonra yapacağımız imar planı, cins değişikliği ve parselasyon çalışmalarından sonra, köylülerimize bu imkânı sunacağız.

          2015 yılında tüm köylerimize çöp konteynırları dağıtarak çöp toplama hizmeti vermeye başladık. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımız bu hizmetten çok memnun olduklarını her fırsatta bizlere iletiyorlar. Bu yılın sonuna kadar konteynırı eksik olan köylerimize takviye yaparak hizmet alanımızı daha fazla geliştirmeye çalışacağız.

          Köylerimize kilitli parke taş döşemeye devam ediyoruz. Bu sene şimdiye kadar KÖYDES kapsamında verilen taş miktarı kadar tüm köylerimize taş dağıttık. 90 köyümüzde içme suyu depo bakım ve yapım işi ile ek şebeke yapım hizmeti veriyoruz. Bu bir rekor. Köy içi kumlama çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Haziranın 15’inden sonrada yollarımızda asfalt ve yama çalışmalarına başlayacağız. Bir de şu konuya açıklık getireyim; vatandaşlarımız asfalta neden geç başladığımızı soruyor. Kurumumuz bünyesinde henüz sıcak asfalt üretemiyoruz, satıh kaplama dediğimiz yöntemde de gece ile gündüz sıcaklık farkının az olması gerektiğinden dolayı, bu iş için en uygun tarih olan Haziranın ayının sonuna doğru başlayabiliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl gerekli düzenlemeleri bitirdikten sonra sıcak asfalt üretmeye başlayarak daha geniş bir zaman diliminde hizmet vermeye başlayacağız.

          Yıl içerisinde yapacağımız hizmetleri bir program çerçevesinde yürütüyoruz. Şu anda hafta içi akşam 20:00’ye kadar, Cumartesi ve Pazar günü de akşam 17:00’ ye kadar haftanın her günü çalışıyoruz. Muhtarlarımız her taleplerinin anında yerine getirilmesini istiyorlar. Aynı anda 177 köyde asfalt çalışması yapamayız, aynı anda kilitli parke taş döşeyemeyiz. Muhtar ve köylülerimizden istirhamım biraz sabırlı olmaları. İnşallah programımız çerçevesinde hizmetlerimizin hepsini yetiştireceğiz.

         Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda bizlere vermiş oldukları desteklerden ötürü Vekillerimize, Sayın Valimize, İl Genel Meclisi Üyelerimize, İl Özel İdare Genel Sekreterine, fedakarca çalışmalarından dolayı Özel İdare Personeline teşekkür ediyorum, bizler hizmet etmek için seçilmiş kişileriz ve bizim vatandaşlarımız da hizmetin en iyisine layık insanlar. Elimizden geldiğince, maddi imkânlarımız yettiği kadar çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli