Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İlçeler arası futbol heyecanı start aldı

İlçeler arası futbol heyecanı start aldı

İlçeler arası futbol heyecanı start aldı

İlçeler arası futbol heyecanı start aldı

Eskil İlçe Kaymakamlığı ve Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu ilk kez gerçekleşen ‘Bahar Şenliği’ İlçeler arası Halı Saha Futbol Turnuvası Kültür Park Arena Halı Saha tesislerinde başladı. Turnuvanın açılış maçında kısa bir konuşma yapan Eskil İlçe Spor Müdürü İbrahim Irmak Amaçlarının bu turnuvayı geleneksel hale getirmek ve ilçeler arası dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak için her yıl düzenlemek olduğunu söyledi. Sporun amacı, dostluk ve kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma gibi ortamları oluşturmak ve farklı heyecanlarla kişileri sağlıklı yaşama yönlendirmek olduğunu kaydetti.. Bu kapsamda bizler geniş kapsamlı bir turnuva organize ederek, tüm ilçeleri halı saha futbol turnuvası ortamında kaynaştırmayı hedeflediklerini belirterek turnuvada mücadele eden bütün takımlara başarılar diledi. Eskil’de kısa süre önce göreve başlamasının ardından ilçede sportif alamda yaptığı etkinlikleri ile kısa sütrede adından övgü ile bahsettiren Eskil ilçe spor müdürü İbrahim Irmak yeni bir projeye imza attı. Aksaray’da ilk kez ilçede görev yapan resmi kamu kurum çalışanları arasında halı saha futbol turnuvasında Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy ve Sarıyahşi takımları mücadele edecek. Karşılaşmalar Her hafta Perşembe günü oynanacak. Turnuvanın açılış maçında A grubunda yer alan Eskil ilçe takımı Ortaköy İlçe takımı karşı karşıya geldi.  Karşılaşma öncesinde Soma’da hayatını kaybeden maden şehitlerimiz için Futbolcular ‘Dualarımız SOMA için’ yazılı pankart ile sahaya çıktı. Futbolcuların anlamlı pankartı izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Karşılaşmanın Başlama düdüğü ile Aksaray’da ilk kez düzenlenen ilçeler arası halı saha futbol turnuvasında Eskil ve Ortaköy takımlarının kıran kırana mücadelesi futbolseverlere büyük heyecan yaşattı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada Ortaköy ilçe takımı karşılaşmayı tek farklı skor ile kazanarak ezeli rakibi eskil ilçe takımını 6-5 mağlup ederek turnuvaya 3 puan ile başladı. Arasında oynana karşılaşma oldukça heyecanlı dakikalara sahne oldu. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan karşılaşma 6-5 Ortaköy ilçe takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. İlçeler arası resmi kurumlar halı saha futbol turnuvasında A grubunda Eskil, Güzelyurt ve Ortaköy, B grubunda ise Ağaçören, Gülağaç ve Sarıyahşi takımları bulunuyor.

Belediyespor U14 İlk 4 İçin Adana’da Heyecan Yaşayacak

Adana bölgesinde oynanan U14 grup eleme 1. tur maçlarında şampiyonluk elde ederek Türkiye’de ilk 18 takım arasına kalmayı başaran temsilcimiz Aksaray Belediyespor U14 Türkiye Şampiyonası 2. kademe maçlarında yine Adana’da heyecan yaşayacak. 2013-2014 Sezonu U14 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olan 18 takımın katılacağı 2.kademe müsabakaları, 6 takımın katılımıyla 29 Mayıs – 1 Haziran 2014 tarihlerinde Kütahya grup merkezinde,  30 Mayıs – 1 Haziran 2014 tarihlerinde ise 4’er takımın katılımıyla Balıkesir, Adana ve Giresun grup merkezlerinde oynanacak. 4 grup merkezinde oynanacak ve 18 takımın katılacağı 2.Kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olan 4 takım U14 Türkiye Şampiyonası finallerini oynamaya hak kazanacak. Aksaray Belediyespor U14 Türkiye Şampiyonası 2. kademe maçlarında ise Adana’da, 30 Mayıs – 1 Haziran 2014 tarihlerinde adını Türkiye finaline yazdırmak için mücadele edecek. Adana’da düzenlenecek U14 Türkiye Şampiyonası 2. kademe maçlarında ise temsilcimiz Belediyespor’un rakipleri; Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyespor, Sivas Sağlıkspor, Şanlı Urfa Edessa 7 Yıldızspor olacak. Aksaray Belediyespor geçen yıl Yozgat’ta kaçırdığı U14 Türkiye finallerine bu sezon adını yazdırmak için zorlu maçlara çıkacak. Adana grup eleme müsabakalarında şampiyon olan Belediyespor ilk turda 106 takım arasında adını ilk 18 takım arasına yazdırırken 2 .tur müsabakalarının ardından ilk 4 takım arasına yazdırmak istiyor.

Genç Yasin Sezon Boyunca Sadece 5 Maçta Forma Giydi

 

Spor toto 3. ligde mücadele eden temsilcimiz Yeni Aksarayspor’da 2013-2014 sezonunda 20 yaşındaki genç oyuncu Yasin çalışkan sezon boyunca 5 maçta forma giydi.  Genç oyuncu 5 maçlık periyotta sadece 144 dakika sahada kaldı. Sezon başı siyah beyazlı temsilcimizde yapılan oyuncu seçmelerinden İzmir’in Menemen Belediyespor takımından seçmelere katılarak teknik heyetin raporu doğrultusunda beğenilen genç solak oyuncu sezon başından bu yanan takımda en az forma giyen 3. oyuncu oldu. Siyah beyazlı forma ve profesyonel futbol kariyerinde ilk formayı genç oyuncu Yasin Çalışkan deplasmanda oynanan Ünye maçında giydi. İlk maçında 26 dakika sahada kalan genç oyuncu ilk kez ilk 11’de ise siyah beyazlı forma altında sezonun son haftasında Elazığ Belediyespor maçında çıktı. Siyah beyazlı temsilcimizde lig boyunca forma şansı bulmakta zorluk çeken ve profesyonel futbol kariyerinin ilk yılında 5 maç ve 144 dakikada sahada kalarak heyecan yaşayan  genç solak oyuncunun 2016 yılına kasar sözleşmesi bulunuyor.

Haber: Hamit MAVİLİ



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli