Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Valilikte Peş Peşe toplantılar yapıldı

Valilikte Peş Peşe toplantılar yapıldı

Valilikte Peş Peşe toplantılar yapıldı

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir ile kurul üyesi kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen´in Aksaray Afet Müdahale Planı kapsamında yapılan çalışmalar olası afet durumlarında kurumlarla işbirliği yapılarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile başladı. Türkmen; Aksaray´da aşırı yağışlarla meydana gelen sel olaylarına dikkat çekerek bu konuda yapılan ve yapılması gerekli çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.

Vali Aykut Pekmez ilgili kurumların koordinasyon ve işbirliği içinde çalışarak olası doğal afetlere hazırlıklı olması gerektiğini bu konuda yapılan çalışmaların titizlikle takip edilerek raporların güncellenmesini, eksiklik ve ihtiyaçların giderilmesi talimatını verdi.

Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Afet Dışı Risk Analizi çalışması hakkında da kurula bilgi veren İl Müdürü Cezmi Türkmen; sel, trafik kazası, kontrolsüz kuyu ve mağaralarla ilgili tespit ve durum değerlendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini yine yaz aylarında can kayıplarına neden olan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için köylerde ve kasabalarda eğitim çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

-Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı

Vali Aykut Pekmez: ?Madde bağımlılığı ile mücadelede hep beraber bir çalışma yürüterek sonuç almak için gayret göstermeliyiz.?

?Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı´ yapıldı. Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılık yapıcı madde ile mücadelede kurumların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

Bağımlılık yapan maddelerle ilgili 3 ana başlıkta mücadele yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Aykut Pekmez; ?Uyuşturucunun ticaretinin engellenmesi, zararlarını anlatılması için eğitim çalışmaları ve bir şeklide bu maddeleri kullanan kişilerin tedavi için bir an önce ikna ederek tedailerini yapmak ve bununla ilgili gerekli imkânları sağlamak. Bunları sağlayarak mücadelede daha etkin olunabilir.´ dedi.

Bütün kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde hareket etmesinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Vali Pekmez:

?Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de madde bağımlılığı artış gösteriyor. Bizim de il bazında bununla ilgili düzenlenen toplantılar dışında fiili olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için bir eylem planı hazırlarsak uygulama daha sağlıklı yürür. Bu plan yaptırılıp rafa konulan planlardan olmayıp, adım adım uygulayacağımız bir eylem planı olmalı. Birçok konuda eylem stratejik planlar hazırlıyoruz ancak raflarda kalıyor. Yöneticiler değişirse planlara sadece bakılıyor. Bu nedenle gerçekten yapabileceğimiz bir plan olmalı. Bu bağlamda hep beraber çalışma yürüterek sonuç almak için gayret göstermemiz gerekiyor.? dedi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Bağımlılık yapan maddelerle ilgili Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince yapılan bilgilendirmede Gülağaç İlçesine açılacak AMETEM (Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma Tedavi Merkezi) merkezinin Nisan ayı sonunda hizmete gireceği merkezde görev yapacak personelin eğitim çalışmalarının sürdüğü bilgisi verildi.

Kurum temsilcileri bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemleri ile ilgili görüşlerini aktarırken etkin mücadele için önleme faaliyetlerinin ortak çalışmalarla yapılmasının önemini belirttiler.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutan Albay Gazi Demir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar ve kurul üyesi kurumlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.



MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli