Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

IHH´ dan İl Genel Meclisine Sunum

IHH´ dan İl Genel Meclisine Sunum

IHH´ dan İl Genel Meclisine Sunum

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği İl Genel Meclis Üyelerine; yerelde ve yurtdışında yürütülen projeler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. 
Sunum öncesi Meclis Başkanı M. Mehmet TÜZÜN, İHH´nın hem Aksaray´da hem de yurtdışındaki faaliyetlerini takdirle takip ettiklerini belirtti. Tüzün, meclise İHH´nın yerel ve genel faaliyetlerini anlatmak üzere sözü Aksaray İHH Başkanı Önder ÖZKAN´a verdi.  
İl Genel Meclis Başkanına teşekkür ederek sözlerine başlayan Özkan, ilçeler dahil olmak üzere yaklaşık 120 aktif gönüllü ile toplum yararına faaliyet yürüttüklerini söyledi. İlçe teşkilatları, Genç İHH, Kadın Kolları, Yetim Birimi, Eğitim Birimi, Acil Yardım Arama Kurtarma Birimi, İl İçi Yardım Birimi, Yurtdışı Yardım Birimi, Basın-Tanıtım Birimi, Fon Birimi ve Sosyal Faaliyet Birimi komisyonlarıyla uyumlu bir havada güzel hizmetler ortaya konduğu ifade eden Özkan, halihazırda il genelinde dört proje yürüttüklerini söyledi. Yetim Projesi, Her Okula İki Burs Projesi, Soba Yardımı Projesi ve Okullarda Askıda Kıyafet Projelerinden bahseden İHH Başkanı Özkan, Burs Projesi ile istisnasız tüm okullarda ihtiyaç sahibi en az iki öğrenciye -Yetim Projesi´nde olduğu gibi- aylık 100? burs verilmesini hedeflediklerini belirtti.

YETİM PROJESİ
Aksaray genelinde 356 Yetim emanete düzenli olarak aylık 100?lık destek verildiğini ifade eden Özkan, 2017 yılı itibariyle sadece Aksaray´daki özel çocuklar için burs dahil olmak üzere 746.000? değerinde yardım yapıldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı tüm okullarda ´Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var, İyilikte Yarışan Sınıflar´ sloganıyla yürütülen proje ile Aksaray´da 356, Türkiye´de 35.000 ve dünya genelinde 96.000 Yetim emanete sahip çıkıldığı ayrıca ifade edildi.

OKULLARDA ASKIDA KIYAFET PROJESİ
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında 6 okulda mağaza açıldığını, okul İdaresi ve öğretmenler vasıtasıyla tespit edilen gerçek ihtiyaç sahibi ailelere her türlü desteğin sunulduğunu açıklayan Özkan, Ramazan, Kurban ve diğer dönemsel yardımlardan bu ailelerin de faydalandığını belirtti.

HER OKULA İKİ BURS PROJESİ 
Yetim haricinde öksüz, parçalanmış aile veya çalışamayan engelli ailelerin çocukları için başlatılan projenin şeffaf ve başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirten İHH Başkanı Özkan, bu projede hayırseverin bursu aracı bir kuruluş olmaksızın ihtiyaç sahibi öğrencinin hesabına doğrudan yatıracağının altını çizdi. Son zamanlarda insanların her hangi bir kuruluşta resmen isminin geçmesinden duydukları kaygıyı dikkate alarak böyle bir usül belirlediklerini açıklayan Özkan, önemli olanın Aksaray´daki cevherleri topluma kazandırmak olduğunu vurgulayarak projenin titizlikle hazırlandığını söyledi. Proje bedelinin 480.000? olduğu bildirildi.

İL İÇİ YARDIM
Her gün ortalama 10 aileye ev eşyası ve acil gıda yardımı yapıldığını anlatan Dernek Başkanı Özkan, sosyal medya ve telefon yoluyla gelen yardım taleplerine, sosyal inceleme sonrası cevap verildiğini belirtti.

SOBA YARDIMI PROJESİ

İHH Başkanı Özkan, her yıl olduğu gibi İl ve ilçelerde soba yardımı yaptıklarını, bu yıl da kar yağmadan dağıtımların hızla devam ettiğini söyledi. Bağış geldikçe daha fazla yuvanın ısınacağı, yüzlerin güleceğini temenni ettiklerini söyleyen Özkan, amaçlarının 100ün üstünde aileye ulaşmak olduğunu ifade etti. Proje bedelinin 50.000? olduğu belirtildi.

YURTDIŞI PROJELERİ

Aksaray İHH Başkanı Özkan, yurtdışında yürütülen İnsani yardım projeleri hakkında şunları söyledi: 
"Sayın Başkan, değerli üyeler;
Yakın akraba, komşu ve çevremizden başlayarak din kardeşliği hukuku gereği dünyanın neresinde olursa olsun mazlum kardeşlerimizden de sorumlu olduğumuz inancıyla yurtdışında da yardım faaliyetleri yürütmekteyiz. Bunlardan birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum,
YEMEN´de Suriye´den çok daha ağır bir dram yaşanmaktadır. Son üç yılda 85.000 çocuk açlık ve hastalık sebebiyle hayatlarını kaybetmişlerdir. Aksaray İHH olarak Yemen icin büyük çaplı bir gıda yardımı kampanyası başlattık. Aksaraylılar olarak bu kampanyadan da yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum.

SURİYE için un ve diğer yardımlarımız devam etmektedir. Yakın zamanda Suriye´ye iki tır un göndereceğiz inşaallah,

GAZZE´de yaşanan dram yıllardır devam etmektedir. Günde sadece 4 saat elektrik verilen 12 hastanede elektrik kullanım süresinin uzatılması, böylece tedavi ve  ameliyatların daha rahat yapılabilmesi amacıyla 80.000 LİTRE YAKIT PROJESİne destek vermeye çalışıyoruz.

ARAKAN´da iki yıldır yaşanan ve 1.300.000 Müslümanın Bangladeş´e sığınmasıyla çok sıkıntılı bir hayat sürdürülmektedir. İHH bölgede bambu ağacından binlerce ev yapmıştır, buna ilaveten gıda ve sağlık yardımlarımız devam etmektedir.

DOĞU TÜRKİSTAN´da adeta bir soykırım yaşanmaktadır. 2018 Kurban döneminde Aksaray İHH olarak kurban hisselerinin %80inin Doğu Türkistan´da dağıttık ve yardımlarımız devam edecektir."

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN sözlerini bitirirken, güçleri nispetinde Aksaray halkı olarak her yerde iyilik tohumları serpmek, ahiret azığı olan dualarda yer almak istediklerini söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı M. Mehmet TÜZÜN, İHH Başkanı Özkan´a yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Tüzün, toplumun el birliği ile güçleneceğini ve bu bağlamda İHH´nın kayda değer hizmetler yapmasından mutlu olduklarını belirterek, Aksaray İHH Başkanı ve teşkilatına çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

 



Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli