Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İEP Kapsamında Bor-San´a 14 Kişilik Istihdam

İEP Kapsamında Bor-San´a 14 Kişilik Istihdam

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray çalışma ve İŞKUR´umu il müdürlüğü ile Borsan arasında düzenlenen protokol ile 14 kişilik işbaşı eğitim programı kapsamında istihdam gerçekleşti.

Aktif işgücü piyasası programlarından biri olan işbaşı eğitim programı Aksaray´da işveren ve işçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Işbaşı eğitim programlarında temel amaç mesleki deneyimi, İş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve İş tecrübesi kazandırmaktır. Ayrıca özel sektörün istihdamda ihtiyacı olan temininde güçlük çekilen meslekler başta olmak üzere nitelikli eleman ihtiyacını açığını kapatmak ve kursiyerlere o meslek dalında pratik ile birlikte uygulamalı olarak bir deneyim kazandırmak hedeflenmektedir.

İŞ BAŞİ EĞİTİM TEŞVİĞİ İLE 7 AYDA 700 İSTİHDAM Aksaray çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları kapsamında 7 ayda 700 kişiyi istihdam edildi. Programlar sayesinde Bir yandan yeni mezun ve tecrübesi olmadığından dolayı iş bulamayan gençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öte yandan işverenlere de kendi kurum kültürlerine uygun adayların yetiştirilmesini sağlamaktadır.

 

GÜNLÜK 61,65 TL CEP HARÇLIGI VE SİGORTA DESTEGI İŞKUR´DAN İmalat sektöründeki meslekler de düzenlenen işbaşı eğitim programlarının Süresi 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanabilmektedir. Program süresince katılımcı zaruri gideri günlük 61.65 TL, öğrenci 46,23 işsizlik maaşı alan 31 ,82 TL ve kısa vadeli sigorta prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

GELECEGİN MESLEKLERINDE GÜNLÜK 75 TL DESTEK Buna ilave olarak geleceğin meslekleri olarak Bulut Bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi mesleklerde 18 -29 yaş aralığındaki katılımcılar için program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanmaktadır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen programlarda katılımcı zaruri gideri günlük 75 TL olarak uygulanmaktadır.

İEP İLE GENÇLER DENEYİM KAZANIYOR

2018 yılı işbaşı eğitim programından faydalanan işveren ve katılımcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Bugüne kadar gerçekleşen işbaşı eğitim programları sayesinde bilhassa gençlerimizin ve öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında karşılaştıkları deneyim eksikliğini gidermede ve işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada İŞKUR önemli katkılar sunmaktadır. Böylelikle gençlerimiz bu sayede teorik bilgilerine pratik ekleyerek İŞKUR sayesinde Özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimlerini özgeçmişlerinde yer vereceklerdir. İEP ile Bir yandan yeni mezun ve tecrübesi olmadığından dolayı iş bulamayan gençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öte yandan işverenlere de kendi kurum kültürlerine uygun adayların yetiştirilmesini sağlanmaktadır.

ÇALİŞAN KADINLARA 400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEGİ Program süresince Ayrıca işbaşı eğitim programı kapsamında çalışan kadın kursiyerlere 400 TL çocuk bakım desteği verilecektir. Çalışma Hayatında karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak işbaşı eğitim programları meslek edindirme kursları mesleki beceri ve eğitim işbirliği geliştirme Protokolü kapsamında İŞKUR aracılığı ile istihdam edilen kadınların 2 ile 5 yaş arasında çocukları için aylık 400 TL kreş desteği verilmektedir. Bakım desteğinden yalnızca 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe ve gündüz bakım evine devam eden kadın kursiyer ile katılımcılar yararlanabilecektir.

BİR SENDEN BİR BENDEN TEŞVİGİ

Bir senden bir benden teşviki ile de 1 ile 3 kişi çalıştıran imalat Sanayi´nde faaliyet gösteren küçük işletmelere yönelik önemli bir teşviktir.Bu kapsamda 1 ile 3 çalışanı olan imalat iş yerlerinin 2018 yılında mevcut çalışan sayılarına ek olarak ilave istihdam ettikleri 18-25 yaş arası gençlerin ücret, sosyal güvenlik primleri ve vergileri bir ay işveren bir ay devlet tarafından ödenecektir. İŞKUR´a kayıtlı işsiz olup, 1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında işe alınan kişileri kapsayan uygulamada işe alınacak kişide işe giriş tarihi itibariyle işverenin birinci derece kan veya kayın hısmı ya da eşi olmaması şartı aranıyor. Bunun yanı sıra işe alındıkları aydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortasının bulunmaması gerekiyor. İş yeri açısından aranan şartlar ise imalat sektöründe faaliyet göstermesi ve bu sektörde ustalık belgesi sahibi olan işverene ait iş yeri olması şartı aranıyor. İş yerinin prim borcu, idari para cezasının bulunmaması ve sigortasız işçi çalıştırmaması ve bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırması gerekmektedir.



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli