Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Hüyük “Bizim davamız kişi davası değil, memleket davası”

Hüyük “Bizim davamız kişi davası değil, memleket davası”

Hüyük “Bizim davamız kişi davası değil, memleket davası”

 

           Ak Parti Aksaray Milletvekili Adayı Hüseyin Hüyük, dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Sabahın ilk ışıkları ile ziyaretlerine başlayan, esnaf ziyaretleri, mahalle ziyaretleri, radyo programları, tv programları, stk ziyaretleri ile gece yarılarına kadar çalışan Hüseyin Hüyük, Ak Parti iktidarı ile Türkiye’nin geldiği noktayı, Ak Parti’den önce Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu her bir bireye anlatmak için ter döküyor. Her gittiği bölgede 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken Hüyük, “Artık Türkiye eski Türkiye değil ve olmayacak. 2002’den öncesini daha da öncesini biliyoruz. Artık ülkemiz o günlere gitmeyecek. Milletimiz ülkemizi tekrar o yıllara götürmek isteyenlere cevabını verecek.”dedi.

         2002’den bu güne girdiğimiz 9 seçimden de galip ayrıldık. İlk kez Recep Tayip Erdoğan’sız bir seçime gidiyoruz. Bu partimizin tarihinde bir ilk. Hemşerimiz Ahmet Davutoğlu başkanlığında girdiğimiz bu seçimler bizim için çok önemli. Türkiye de sessiz bir devrim oldu. Zihinsel devrim yaşandı. 2002 yılında sadece seçim olup yeni bir parti iktidara gelmedi. Sadece iktidar değişikliği olmadı. Aynı zamanda düşünce değişimi oldu. Neydi bu değişim; Taşra, kırsal, köylü, kentli her kesimin yönetimde bende varım dediği bir değişiklik oldu. Merhum Adnan Menderes iktidara geldiğinde nüfusun yüzde 75’i köylerde yaşıyordu. Yüzde 25’i şehirlerde yaşıyordu.  Tayip Erdoğan iktidara geldiğinde yüzde 75 şehirlerde yaşıyordu yüzde 25’i köylerde yaşıyordu. Bu ne demek Türkiye nüfusunun yarısı köylerde şehirlere göç etmiş. Bu 50 yıllık süreç içerisinde. Bu köylerden gelen insanlar bizler gibi, sizler gibi. Ve köylüler şehirde hak iddia ettiler. Recep Tayip Erdoğan Hareketi, Turgut Özal Hareketi, Adnan Menderes Hareketi köylünün şehirden hak istediği hareketin adıdır. Bizleri hesaba almayıp, insanlarımızı küçük küçük şehirlere alırken, vergilere boğup köylerde başı örtülü bir şekilde çapa yapsın ama gelip örnek veriyorum Aksaray Belediyesi’nde bir müdür olmasın. Bir belediye başkanı olmasın, bir kaymakam olmasın diyenler köylerden gelen bu insanların hareketi ile yıkılmıştır. Daha önce insanımıza olan bakış değişmiştir. Eskiden bir köylü devlet dairesine gittiği zaman, bir kaymakamın yanına gittiği zaman azarlanıyordu. Bir şehirli gittiği zaman ayakta karşılanıyordu. İşte bizim davamız bu davranışı yıkma davasıydı. İşte büyük ağabeylerimiz bilirler, Türkiye’deki zihniyet buydu. Ama bu böyle olmazdı. Hani diyor ya resimiz ‘İnsanı yücelt ki devlet yücesin’. İşte sizlere değer veren bir anlayış geldi. Hemşirenin azarladığı insanlara doktoru bile seçme hakkı tanındı. Sadece tarlada çapa yaparken saçını örtsün istenen kadınlarımız şimdi başlarını diledikleri gibi örtüyor. Hakim oluyor, öğretmen oluyor. Üniversitelerimizde isteyen istediği eğitimi dilediği kıyafet özgürlüğü ile alıyor. Artık Türkiye eski Türkiye değil ve olmayacakta. Yaşlımız istediği bakım evine yerleştiriliyor. Engellilerimiz artık engel tanımıyor.

         Biz bunları yaptık. Ama bunları istemeyen zihniyet bu gün oturmuş liste hesabı yapıyor, liste tartışması yapıyor. Ahmet olaydı Mehmet olaydı diyor. Biz Ahmet’iyle Mehmet’iyle Ak Parti’yiz. Bizim davamız kişi davası değil. Bizim davamız millet ve memleket davası. Biz el birliği ile bizim üzerimize oynanan bu komploları bozacağız. Bizim ülkemizin yükselmesini istemeyen güçlere milletimiz dur diyecek. 8 Haziran sabahı durmak yok yola devam diyerek bu istikrarı sürdüreceğiz. Bu bir İslam davası ve bu hareket Suriye’nin Mısır’ın, Semerkand’ın, Halep’in, Kahire davası davası.”diye konuştu. 



Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli