Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Günün gelişen spor haberleri

Günün gelişen spor haberleri

Günün öne çıkan spor haberleri

Judo’da Minikler Eskişehir’de Derece Yaptı

Eskişehir’de düzenlenen Minikler Türkiye Judo Şampiyonasına ilk kez katılan Buse Ağırbaş ve Ömer Faruk Uluçam madalya ile dönerek ilk yarışmalarında  önemli başarı elde etmenin murtluluğunu yaşadılar. Eskişehir’de 65 ilden 668 sporcunun katılımı ile yapılan Minikler Türkiye Şampiyonasında Buse Ağırbaş 28 kg’da üçüncü, Ömer Faruk Uluçam’da +60 kg’da ikinci olarak derece elde etti. Eskişehir’de derece ile dönen judocular ve judo antrenörü Muzaffer Uluçam GSİ müdürü  Alkan’ı makamında ziyaret etti. GSİ müdürü Alkan, Aksaray’da judo sporunun her geçen gün yaygınlaştığını, kazanılan bu başarılar sayesinde bu sporun daha çok sevileceğini ve yaygınlaşacağını belirtti.Aksaray olarak judo da ilk kez katıldıkları  ulusal bir yarışta dereceyle dönen sporcuları   ve antrenörleri yürekten tebrik ettiğini söyledi.Judo antrenörü Muzaffer Uluçam ise yaptığı açıklamada, “Aksaray ilinin judo da hiç madalyası yoktu. Bu çocuklar bir ilki gerçekleştirdiler. Bu yüzden son derece mutluyuz. İl müdürümüz Cüneyt Alkan’a ve judoyu bünyesine alan Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Bal’da Gemici Dönemi

Aksaray’da 2012-2013 sezonunda Amatör ligi şampiyon tamamlayan Sanayispor bazı  nedenlerle dolayı takımı Aksaray Belediyesine devretmişti. Aksaray Belediyespor olarak isim değişikliği yapılmış ve Bal liginde Aksaray’ın yeni temsilcisi Aksaray Belediyespor olmuştu. Ancak 2014-2015 sezonunda Aksaray Belediyespor’un  Bal ligine katılmayacağı  yönünde çıkan dedikodular netliğe kavuştu. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin’in talimatları ile  Bal liginde Belediyespor  defteri kapandı.   Bal liginde ise yeni sezonda öncesinde  Ferit Gemici ve ekibi resmen devraldı. 2014-2015 futbol sezonunda Aksaray’ı Bölgesel Ligde  gemici ve ekibi görev alacak. Takımın ismi yönünde ise 1 hafta içerisinde netlik olacak. Takımın ismi yönünde Belediyespor adı altında devamda edilebileceği yada eski adı Sanayispor olabileceği konuşuluyor. Yeni sezonda Bal liginde temsilcimiz olacak ve ismi 1 hafta içerisinde belli olacak takımın başkanlık koltuğuna oturacak Ferit Gemici ilk olarak 1 yıl gecikmeli olsa da bazı nedenlerden dolayı devrettiğimiz kulübümüz ile bölgesel lig heyecanında olacağız. Geçen yıl lig öncesinde hayallerimi gerçekleştiremedik. Ancak bu sezon hayallerimizin başında gelen Aksaray’lı yetenekli gençlerimizin kendilerini göstermeleri için  Bal ligi büyük bir vitrin olacak. Onun için Aksaray’lı gençlerimiz ve Aksaray’da yaşayan eğitimlerini sürdüren Üniversiteli  futbolcularımız uzun bir yolculuğa çıkmak istiyoruz.takımız İsa Doğan’a emanet olacak.  İsa Doğan hocamız nezaretinde oluşturacağımız oyuncu  kadromuzda bizle birlikte olmak isteyen futbolcular ile heyecan yaşamak istiyoruz.Bölgesel ligde olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ferit Gemici sözlerini Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya verdiği ve vereceği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.  Bu takım bizim takım değil bütün Aksaray’ın takımı olacak  diyerek noktaladı.

Yunus Yurddaş Veda Etti Akçaabat’a Gitti

 

Spor toto 3. ligde temsilcimiz Yeni Aksarayspor’da 2014-2015 futbol sezonu öncesinde sözleşmesi devam eden 13 futbolcudan ilk olarak  3 futbolcu ile yeniden anlaşma sağlandığı  Kulüp Başkan adayı Kenan Cumhur tarafından Hakan Doğan, Hasan Dinçel ve kaleci Yunus Yurddaş olarak açıklanmıştı. Ancak  siyah beyazlılarda Hasan Dinçel ve Hakan Doğan  yuvada kalırken, kaleci Yunus Yurddaş uçtu. Spor toto 3. ligde temsilcimiz Yeni Aksarayspor’da 2014-2015 futbol sezonu öncesinde siyah beyazlılarda iç transferde sadece  Hakan Doğan ve Hasan Dinçel ile anlaşma sağlanırken, İbrahim Konuksever,Can Avcı, Cemil Karakum , Yunus Yurddaş gibi oyuncular siyah beyazlılar ile yollarını ayırdı.Son olarak  anlaşma sağlandığı belirtilen ve geçen sezon devre arasında Siyah beyazlı temsilcimizde forma giymeye başlayan  22 yaşındaki başarılı eldiven Yunus Yurddaş bu hafta içi Aksaray’a gelerek  bonservisinin bedelini ödeyip Aksaray’dan ayrılarak Trabzon Akçaabat’ın yolunu tuttu. Spor toto 3 .lig ekiplerinden Akçaabatspor ile anlaşan  22 yaşındaki başarılı eldiven  geçen sezon Aksarayspor forması altında başarılı bir sezon geçirdi. Yunus Yurddaş  16 maçta  siyah beyazlı kaleyi korudu. görev aldığı maçlarda  kalesinde 13 kez gol gören genç eldiven yeni sezonda Akçaabat sebat kalesini koruyacak.

Haber: Hamit MAVİLİ



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı